Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!!

Κάζο για το ΝΑΤΟ!!!!

Για δύο ολόκληρους μήνες διαπραγματευόταν με το ΝΑΤΟ, ένας μικροαπατεώνας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν. Μάλιστα του είχαν καταβληθεί και μεγάλα χρηματικά ποσά, για τη μεσολάβησή του!
Η Διοίκηση του ΝΑΤΟ, στο Αφγανιστάν, παραπλανήθηκε από έναν απλό καταστηματάρχη, ο οποίος παρουσιαζόταν ως ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν, κατά τη διεξαγωγή μυστικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η παραπλάνηση διήρκησε δύο μήνες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο, ο Σύνδεσμος του ΝΑΤΟ κατέβαλλε στον φερόμενο ως «ηγετικό πρόσωπο» μεγάλα χρηματικά ποσά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο τελευταίος μετέβη με βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος σε 3 συναντήσεις, που είχαν ως αντικείμενο τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα των Ταλιμπάν!
Παρά τις υποψίες σχετικά την ταυτότητά του, ουδείς αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του ότι είναι ο Mullah Akhtar Mohammad Mansour, ένας εκ των ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενέργειες για να πιστοποιηθεί η ταυτότητά του και επιδείχθηκαν φωτογραφίες του σε κρατούμενους Ταλιμπάν.
Μετά την πάροδο αρκετών μηνών και αφού του είχαν καταβληθεί μεγάλα χρηματικά πόσα, αποκαλύφθηκε η απάτη από κάποιο παλαιό φίλο του Mansour.
Πήρε τα λεφτά και έγινε καπνός
Ο απατεώνας δεν έχει καταστεί δυνατόν να εντοπισθεί έκτοτε, από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν παύσει να είναι αισιόδοξοι ότι ενδεχομένως να επρόκειτο όντως για τον Mansour ή έστω για απλό μέλος των Ταλιμπάν. Πλέον, πιστεύουν ότι επρόκειτο για έναν απλό καταστηματάρχη από την πακιστανική πόλη Quetta.
To συγκεκριμένο ατυχές συμβάν ντρόπιασε της Συμμαχικές στρατιωτικές Δυνάμεις, την ηγεσία του Αφγανιστάν και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στη χώρα αλλά και τη βιωσιμότητα της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Ταλιμπάν.

Πριν την απρόσμενη εξέλιξη, οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν θεωρείτο ότι εξελίσσονταν ομαλά καθώς, κατά τα φαινόμενα, συνέβαλλε σε σημαντικό βαθμό η συμμετοχή σ' αυτές του Mansour.
Η προθυμία του φερόμενου ως δεύτερου στην ιεραρχία των Ταλιμπάν, μετά τον Mulla Mohammed Omar, να συμμετάσχει στις συνομιλίες εκλαμβανόταν ως θετική ένδειξη ότι οι Ταλιμπάν επιθυμούσαν σοβαρά τον τερματισμό του πολέμου!
Ο απατεώνας, εντυπωσίασε τους διαπραγματευτές με την μετριοπαθή στάση του και, σε αντίθεση με άλλους ηγέτες των Ταλιμπάν, δεν πρόβαλλε απαίτηση για αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Συναντήθηκε, μάλιστα, δύο φορές και με τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν, H. Karzai.
Η αποκάλυψη της απάτης
Μόνο κατά την τρίτη ειρηνευτική συνάντηση, στην πόλη Kandahar, ένας άνδρας που γνώριζε τον Mansour, αρκετά έτη πριν αυτός ενταχθεί στους Ταλιμπάν, ανέφερε στους Αφγανούς αξιωματούχους ότι το άτομο που παρουσιαζόταν ως ηγέτης δεν ήταν ο Mansour.
Οι συμμαχικές και οι Αφγανικές Αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για άτομο που αποσκοπούσε σε προσωπικό όφελος ή ενδέχεται να δρούσε για λογαριασμό των Υπηρεσιών Πληροφοριών του Πακιστάν.
Άλλοι εκφράζουν την άποψη ότι ενδέχεται ν' αποτελούσε πράκτορα των Ταλιμπάν, ενώ άπαντες συμφωνούν ότι ο τρόπος που ενήργησε δείχνει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ευφυές άτομο.
Αμερικανός αξιωματούχος στην Kabul δήλωσε: "Κάποιος θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι στις Υπηρεσίες Πληροφοριών, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, θα υπήρχαν τα μέσα, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί η διαφορά μεταξύ ενός πραγματικού απεσταλμένου της «Quetta Shura» (Ανώτατο Συμβούλιο των Αφγανών Ταλιμπάν) και ενός απλού καταστηματάρχη".

ΠΗΓΗ http://news247.gr/kosmos/asfaleia/diapragmateysh_me_apatewna.682959.html

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου