Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ : Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

"Θα ματώσουμε και δεν θα διστάσουμε να πάμε φυλακή" τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο. Ματαιώθηκε η επίσκεψη αξιωματούχων της τρόικας


Κλειστή είναι η οδός Αμαλιάδος στους Αμπελόκηπους μπροστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΗ που διαμαρτύρονται για τις προτάσεις της τρόικας αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας...



Στο υπουργείο βρίσκονταν τέσσερις διμοιρίες των ΕΚΑΜ, οι οποίες απομακρύνθηκαν ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, άδειασαν σακιά με λιγνίτη μπροστά από το υπουργείο.

Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών Νίκος Φωτόπουλος σε συνάντησή του με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλι, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της ΓΕΝΟΠ στις προτάσεις της τρόικας για πώληση ή ενοικίαση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ή ακόμη και για εκχώρηση λιγνιτικής παραγωγής της επιχείρησης σε ιδιώτες.

Ο κ. Φωτόπουλος ουσιαστικά προανήγγειλε κινητοποιήσεις, προειδοποιώντας ότι οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουν να σταματήσουν με κάθε τρόπο τα σχέδια της κυβέρνησης.

"Δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτές οι προτάσεις, θα ματώσουμε και δεν θα διστάσουμε να πάμε φυλακή", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Η συνάντηση που επρόκειτο για γίνει σήμερα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της τρόικας αναβλήθηκε για την επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου στη χώρα. Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου η αναβολή έγινε ύστερα από από αίτημα της τρόικας.



news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου