Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ..


Για ένα κομμάτι ψωμί

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει ο γολγοθάς ξενοδοχοϋπαλλήλου στην Κρήτη, ο οποίος αποφάσισε να προβεί σε απεργία πείνας διαρκείας, προκειμένου να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών.
Ο Γιώργος Βενιανάκης παρέμεινε όλες τις προηγούμενες μέρες κλειδωμένος σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι. Μετά από 5 ημέρες παραμονής στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, η εργοδοσία αποφάσισε να προβεί σε συμβιβαστική λύση.
Να σημειωθεί ότι την ξενοδοχειακή μονάδα δεν την λειτουργεί ο ιδιοκτήτης της τουριστικής εγκατάστασης, αλλά αλλοδαπός επιχειρηματίας που την έχει νοικιάσει, οπότε και αποφάσισε να καταβάλλει μέρος του ενοικίου στον βιοπαλαιστή και πατέρα τεσσάρων παιδιών. Η απεργία πείνας έληξε αισίως το απόγευμα της Δευτέρας στις 3.30.
Ο κ. Βενιανάκης είχε φτάσει στην έσχατη αυτή κίνηση, εξαιτίας της οικονομικής απόγνωσης στην οποία είχε βρεθεί, αλλά και λόγω του ότι και από τη δεύτερη δουλειά του σε δεύτερο ξενοδοχείο της περιοχής, παρέμενε απλήρωτος για μήνες.
Όταν έμαθε τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου Γιώργος Αρετίνης τηλεφώνησε και ενημέρωσε τον κ. Βενιανάκη πως ένα σημαντικό ποσό, γύρω στα 1.600 ευρώ από τα 3.000 συνολικά ευρώ που είναι τα δεδουλευμένα, κατατέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και πως ο ίδιος είχε τη σχετική απόδειξη της κατάθεσης για να του την παραδώσει.
Μετά από αυτό, και αφού έλαβε επίσης διαβεβαιώσεις πως θα ρυθμιστεί άμεσα το θέμα της καταβολής και των υπόλοιπων οφελών, ο ξενοδοχοϋπάλληλος επέστρεψε στο σπίτι του.



Μίκα Κοντορούση



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου