Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ : Τιμή στους ήρωες

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στις 2 κλείνουν οι πόρτες του ιδρύματος. Φρούριο η Αθήνα. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κλειστοί σταθμοί του Μετρό
Κορυφώνονται το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού της 37ης επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της χούντας....



Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ από τις 3 μμ και μέχρι τη λήξη της πορείας θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής. Από τη μία θα κλείσει και ο σταθμό του Μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Τριάντα επτά χρόνια μετά τα μηνύματα για ελευθερία, ανεξαρτησία και ειρήνη, παραμένουν ζωντανά και πάντα επίκαιρα. Εκατοντάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας, προσήλθαν για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα περιφρούρησης μέσα στο κτίριο είναι αυστηρά, καθώς σύσσωμη η Κοινότητα του Πολυτεχνείου περιφρουρεί το χώρο, ενώ πάνω από 7000 θα περιπολούν στην πρωτεύουσα, ενόψει της πορείας.

'Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας, σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την Πλ. Κάνιγγος, που θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

Τα μέτρα περιφρούρησης μέσα στο κτίριο είναι αυστηρά, καθώς σύσσωμη η Κοινότητα του Πολυτεχνείου περιφρουρεί το χώρο, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης (εκθέσεις, ομιλίες κλπ.) διεξάγονται κανονικά.

"Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανατροπών βρίσκεται πάντα η νέα γενιά", τονίζει το μήνυμά του για την επέτειο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής μνημείο του Πολυτεχνείου.

Το ΚΚΕ καλεί, με ανακοίνωσή του, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, "να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πορευτούν προς την αμερικανική πρεσβεία συμμετέχοντας στο μεγάλο κοινό λαϊκό αγωνιστικό μπλοκ στο οποίο θα κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, οι σημαίες της ελπίδας, της αντεπίθεσης, της προοπτικής".

Η εξέγερση του 1973 ζει στους αγώνες του σήμερα, για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση, τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί φάρο για τους σημερινούς αγώνες του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

 
 
 
news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου