Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΓΑΛΛΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ : Μιλήστε με τον Οσάμα

Να διαπραγματευτεί με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, για το θέμα των πέντε Γάλλων ομήρων, κάλεσε το Παρίσι ο ηγέτης της οργάνωσης Aqmi. Σε μήνυμά του, ζήτησε επίσης την απόσυρση των στρατευμάτων της Γαλλίας από το Αφγανιστάν


Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Γαλλία για τους ομήρους στο Μάλι, ενώ το μήνυμα του ηγέτη της οργάνωσης Aqmi που προειδοποιεί ότι το Παρίσι πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Μπιν Λάντεν, εξετάζεται για να διαπιστωθεί η γνησιότητά του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών...



Την απαίτησή του αυτή διατύπωσε ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ Αμπντελμαλέκ Ντρουκντέλ, σε ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ-Τζαζίρα. Η Aqmi απαίτησε επίσης να αποσύρει η Γαλλία τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν.

"Κάθε μορφή διαπραγμάτευσης για το θέμα αυτό στο μέλλον δε θα διεξάγεται παρά μόνο με τον Οσάμα μπιν Λάντεν και σύμφωνα με τους όρους του", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "εάν θέλετε οι πολίτες σας που κρατούνται όμηροι να είναι σώοι και αβλαβείς, τότε θα πρέπει να βιαστείτε και ν΄αποσύρετε τα στρατεύματά σας βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που θα δημοσιοποιήσετε".

"Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο σχόλιο να κάνω. Υπενθυμίζω την πλήρη κινητοποίηση όλων των κρατικών υπηρεσιών και τις ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών στο Παρίσι", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό.

"Η γνησιότητα του μηνύματος εξετάζεται", πρόσθεσε ο Γάλλος εκπρόσωπος.

Οι πέντε Γάλλοι απήχθησαν τη νύχτα της 15ης Σεπτεμβρίου σε ορυχείο ουρανίου της γαλλικής εταιρίας Areva στο Αρλίτ του βορείου Νίγηρα μαζί με έναν άνδρα από τη Μαδαγασκάρη και έναν από το Τόγκο.

 
 
 
news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου