Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής εναντίον ενός πολιτικού αυτοκινήτου στην πόλη της Γάζας, η οποία σημειώθηκε την ώρα της μουσουλμανικής γιορτής της Άντχα.


Την ευθύνη της δολοφονικής επιδρομής ανέλαβε ο στρατός του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι στόχευε έναν ανώτατο αξιωματούχο της ριζοσπαστικής οργάνωσης Στρατός του Ισλάμ, ο οποίος εμπλέκεται σε σχέδια απαγωγής Ισραηλινών στο Σινά....
 "Κατά την διάρκεια κοινής επιχείρησης του ισραηλινού στρατού και της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ μία επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός ανώτατου αξιωματούχου του Στρατού του Ισλάμ κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ισλάμ Γιασίν σκοτώθηκε", σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

"Ο Ισλάμ Γιασίν εμπλεκόταν προσωπικά σε ένα σχέδιο επίθεσης με στόχο την απαγωγή Ισραηλινών στο αιγυπτιακό Σινά", προστίθεται στην ανακοίνωση. "Οι δύο αδελφοί Μοχάμαντ και Ισλάμ Γιασίν σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός αυτοκινήτου σε μία πλατεία στο κέντρο της Γάζας", επιβεβαίωσε ο Αντχάμ Αμπού Σελμίγια, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο είδε τις σορούς των θυμάτων στο νοσοκομείο αλ- Σίφα, στο κέντρο της πόλης. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας ανέφερε σε ανακοίνωσή του προς τους δημοσιογράφους ότι ένα ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος επιτέθηκε κατά του αυτοκινήτου.

 
 
nooz.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου