Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Το Σάββατο η απεργία στα Praktiker


Με 24ωρη απεργία, το Σάββατο 27 του Νοέμβρη, απαντούν στις απολύσεις και στην τρομοκρατία οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της πολυεθνικής «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην Αθήνα. Την απόφαση για την απεργία πήρε ο Σύλλογος...
Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μετά από πρότασή του που έγινε ομόφωνα αποδεκτή σε έκτακτη σύσκεψη εργαζομένων στα «Πράκτικερ» και αποτελεί αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων μετά και τις πρόσφατες δύο απολύσεις από το κατάστημα του Ταύρου, που ανέβασαν το συνολικό αριθμό των απολυμένων το 2010 στους 85.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της απεργίας, χτες, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στα καταστήματα του Ελληνικού και της Μεταμόρφωσης και στις δυο βάρδιες (πρωί και μεσημέρι) από κλιμάκια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εργαζομένων στα καταστήματα που μπαίνουν μπροστά και δίνουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της νέας απεργιακής κινητοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι στο κατάστημα του Ταύρου πραγματοποίησαν δύο 4ωρες στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις.

«Απολύθηκαν 85 εργαζόμενοι γιατί είχαν μειωμένη απόδοση. Λογικό να... είχαν "μειωμένη απόδοση" γιατί για να ανοίξει το κατάστημα στην Κρήτη έπρεπε να προσληφθούν εργαζόμενοι. Οπως στην πορεία θα βρεθούν άλλοι 85 εργαζόμενοι με μειωμένη απόδοση για να ανοίξει τον Γενάρη το νέο κατάστημα στην Ξάνθη. Απαιτείται συσπείρωση, μαζικοποίηση, μόνο τότε θα σώσουμε τα κεφάλια μας. Εμείς τις φτιάξαμε αυτές τις επιχειρήσεις». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε εργαζόμενη στα «Πράκτικερ» και είναι ενδεικτικά της οργής των εργαζομένων, οι οποίοι συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα που δίνει το κλαδικό συνδικάτο παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας.

Πηγή:Ριζοσπάστης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου