Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ : Απεργιακός πυρετός

Συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά. Τρίωρη στάση εργασίας. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη, με κεντρικό σύνθημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και όχι των νέων επιχειρησιακών που ανακοινώθηκαν διά στόματος υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου...



Το ραντεβού θα δοθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 ως τις 3 το μεσημέτι, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Να σημειωθεί ότι και στις 15 Δεκεμβρίου, οι δύο μεγαλύτεροι εργασιακοί φορείς έχουν ήδη εξαγγείλει γενική απεργία.

Την Πέμπτη το ΠΑΜΕ καλεί στις 13:30 στην Ομόνοια τους εργαζόμενους του Δημοσίου και των πρώην ΔΕΚΟ με στόχο την πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της τρόικας.

Στάση εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς

Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις του, καθώς για τέσσερις ώρες την Πέμπτη, η Αττική θα παραμείνει χωρίς αστικά λεωφορεία, καθώς οι οδηγοί θα ακινητοποιήσουν τα οχήµατά τους από τις 5:00 έως τις 7:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ µέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ δεν θα λειτουργούν από τις 12:00 έως τις 16:00. Οι εργαζόµενοι στο Μετρό συνεδριάζουν σήµερα, Τετάρτη το μεσημέρι, προκειµένου να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες.

Ακινητοποιηµένοι θα µείνουν από τις 12:00 το µεσηµέρι έως τις 15:00 το απόγευµα και οι συρµοί του προαστιακού σιδηροδρόµου, του τραμ και του ΟΣΕ, ενώ στο ίδιο διάστηµα δεν θα κινηθούν ούτε τα τρόλεϊ.

Οι τεχνικοί της ΕΘΕΛ θα κάνουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το µεσηµέρι µέχρι τις 16:00 το απόγευµα, ενώ όλοι οι εργαζόµενοι στα λεωφορεία θα πάρουν µέρος σε συλλαλητήριο που οργανώνουν για τις 15:00 το µεσηµέρι στην Πλατεία Κλαυθµώνος.



news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου