Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΑΝΑΜΟ : Θα το κρατήσουν ανοικτό

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν το κλείσιμο του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο δηλώνουν οι εκπρόσωποι των Ρεπουμλικάνων που εξελέγησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


Οι εκλεγμένοι Ρεπουμπλικάνοι στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσαν αποφασισμένοι σήμερα να εμποδίσουν το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο, μετά τη νίκη τους στις βουλευτικές εκλογές την περασμένη Τρίτη...



Ένας αντιπρόσωπος από τη Νέα Υόρκη, ο Πίτερ Κίνγκ, ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας, τον Ιανουάριο, παρουσίασε λεπτομερώς τις "προτεραιότητες" του σε σημερινή του δήλωση.

Ο κ. Κινγκ διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει για να "σταματήσει τα σχέδια της κυβέρνησης Ομπάμα να μεταφέρει κρατούμενους από το Γκουαντάναμο--όπως τον αυτοαποκαλούμενο εγκέφαλο της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου Χαλέντ Σαίχ Μοχάμεντ και τους συγκατηγορούμενους του--στις ΗΠΑ και να τους δικάσει σε πολιτικά ποινικά δικαστήρια.

Ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικάνος σκοπεύει επίσης να διοργανώσει ακροάσεις για τα "σχέδια του προέδρου να κλείσει το Γκουαντάναμο, κάτι που η σημερινή πλειοψηφία των Δημοκρατικών, έχει αρνηθεί να κάνει".

Μεταξύ των άλλων προτεραιοτήτων του, ο κ. Κινγκ αναφέρει "μια αποτελεσματική εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας" στον αγώνα κατά της ριζοσπαστικοποίησης στο έδαφος των ΗΠΑ, την πραγματοποίηση ακροάσεων για τη σφαγή στο Φορτ Χουντ, που προκάλεσε 13 νεκρούς σε αμερικανική βάση το 2009 , την βελτίωση "της ασφάλειας των φορτίων σε αεροσκάφη της γραμμής και στα αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων, την ενίσχυση της "ασφάλειας των συνόρων", την αντι-πυρηνική και και ραδιολογική ασφάλεια στις πόλεις, και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον, ο μελλοντικός Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής, ο Ρεπουμπλικάνος Λαμάρ Σμίθ, έχει επίσης διαβεβαιώσει ότι σκοπεύει να ενεργήσει για να μην επιτρέψει οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο να δικάζονται ενώπιον πολιτικών ποινικών δικαστηρίων και για να μην κλείσει το Γκουαντάναμο.

H Bουλή των αντιπροσώπων δήλωσε αποφασισμένοι σήμερα να εμποδίσουν το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο, μετά τη νίκη τους στις βουλευτικές εκλογές την περασμένη Τρίτη.

Ένας αντιπρόσωπος από τη Νέα Υόρκη, ο Πίτερ Κίνγκ, ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας, τον Ιανουάριο παρουσίασε λεπτομερώς τις "προτεραιότητες" του σε σημερινή του δήλωση.

Ο κ. Κινγκ διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει για να "σταματήσει τα σχέδια της κυβέρνησης Ομπάμα να μεταφέρει κρατούμενους από το Γκουαντάναμο, όπως τον αυτοαποκαλούμενο εγκέφαλο της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου Χαλέντ Σαίχ Μοχάμεντ και τους συγκατηγορούμενους του στις ΗΠΑ και να τους δικάσει σε πολιτικά ποινικά δικαστήρια.

Ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικάνος σκοπεύει επίσης να διοργανώσει ακροάσεις για τα "σχέδια του προέδρου να κλείσει το Γκουαντάναμο, κάτι που η σημερινή πλειοψηφία των Δημοκρατικών, έχει αρνηθεί να κάνει".

Μεταξύ των άλλων προτεραιοτήτων του, ο κ. Κινγκ αναφέρει "μια αποτελεσματική εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας" στον αγώνα κατά της ριζοσπαστικοποίησης στο έδαφος, την πραγματοποίηση ακροάσεων για τη σφαγή στο Φορτ Χουντ, που προκάλεσε 13 νεκρούς σε αμερικανική βάση το 2009 , την βελτίωση "της ασφάλεια των φορτίων σε αεροσκάφη της γραμμής και στα αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων, την ενίσχυση της "ασφάλειας των συνόρων»,την αντι-πυρηνική και και ραδιολογική ασφάλεια στις πόλεις, και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον, ο μελλοντικός Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής, ο Ρεπουμπλικάνος Λαμάρ Σμίθ, έχει επίσης διαβεβαιώσει ότι σκόπευε να ενεργήσει για να μην επιτρέψει οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο να δικάζονται ενώπιον πολιτικών ποινικών δικαστηρίων και κατά του κλεισίματος του Γκουαντάναμο.

 
 
 
news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου