Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ : Ένταση μετά τις εκλογές

Οι εκλογές νοθείας, όξυναν τα πνεύματα στη Μιανμάρ, με τους αντάρτες Κάρεν να απαντούν με αιματηρή επίθεση. Νεκροί και τραυματίες. Χιλιάδες Βιρμανοί βρήκαν καταφύγιο στην Ταϊλάνδη


Επιθέσεις εναντίον στρατιωτών της Μιανμάρ από αντάρτες της εθνικής μειονότητας των Κάρεν στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και τους τραυματισμούς άλλων 23, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ...



Η εφημερίδα Νέο Φως της Μιανμάρ, που αποτελεί φερέφωνο της στρατιωτικής χούντας, επέρριψε την ευθύνη για τις επιθέσεις στις πόλεις Μιαουάντι και Πάγια Τονσού, στην μεθόριο με την Ταϊλάνδη, σε "τρομοκράτες" Κάρεν οι οποίοι επιδιώκουν "να διαταράξουν τη σταθερότητα του κράτους, την ειρήνη των κοινοτήτων, την ηρεμία και τη νομιμότητα, προκαλώντας απώλειες μεταξύ αθώων και πανικό στον πληθυσμό".

Ένοπλες παρατάξεις της μειονότητας των Κάρεν μάχονται για την αυτονομία των περιοχών τους στην ανατολική Βιρμανία τα τελευταία 62 χρόνια, σε μια από τις πιο μακροχρόνιες εξεγέρσεις στη νοτιοανατολική Ασία.

Ο στρατός της Μιανμάρ επιτέθηκε σε θέσεις των Κάρεν την Δευτέρα, αναγκάζοντας τους αντάρτες να υποχωρήσουν, σύμφωνα με Ταϊλανδικές πηγές. Η μάχη στοίχισε τη ζωή τριών στρατιωτών και τους τραυματισμούς 20. Η εφημερίδα Νέο Φως κατηγόρησε τους Κάρεν ότι σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν τρεις δασοφύλακες σε επίθεσή τους.

Οι συγκρούσεις στην μεθόριο, οι οποίες ξέσπασαν αμέσως μετά την διεξαγωγή των πρώτων εκλογών στην Μιανμάρ μετά από 20 χρόνια, ανάγκασαν χιλιάδες Βιρμανούς να καταφύγουν στην Ταϊλάνδη. Αρκετοί επέστρεψαν αλλά τουλάχιστον 3.500 παραμένουν πρόσφυγες στην Ταϊλάνδη, στην πόλη Σανγκλαμπούρι, περιμένοντας να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

 
 
 
news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου