Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΕΜΑΤΑ - ΒΟΜΒΕΣ : Ανέλαβε την ευθύνη

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Βρετανία και το Ντουμπάι. Ανέλαβε και την ευθύνη


Την ευθύνη για τα πακέτα-βόμβες που εντοπίστηκαν σε εμπορευματικά αεροσκάφη με προορισμό τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε η Αλ Κάιντα στην Υεμένη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.



Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο ανέλαβε την ευθύνη και για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Βρετανία και το Ντουμπάι.

Στο μηνύματά της, η οργάνωση ορκίστηκε να συνεχίσει να τις επιθέσεις της εναντίον των ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Το SITE αναφέρει πως το δίκτυο ανέλαβε την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές σε μηνύματα για "τζιχάντ" που μεταδόθηκαν σε φόρουμ στο ίντερνετ, στα οποία καλεί για την αποστολή και άλλων παγιδευμένων δεμάτων, προκειμένου να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης περιλαμβάνοντας τα επιβατικά αεροπλάνα στη Δύση καθώς και τα αεροπλάνα cargo.

Την περασμένη Παρασκευή, δύο παγιδευμένα δέματα με προέλευση την Υεμένη, ανακαλύφθηκαν στο Ντουμπάι και στη Βρετανία. Προορίζονταν για δύο τόπους εβραϊκής λατρείας στο Σικάγο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένα αεροσκάφος cargo της αμερικανικής εταιρίας μεταφορών UPS συνετρίβη σε μία στρατιωτική βάση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Τα δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

"Καταρρίψαμε το αεροπλάνο που ανήκε στην αμερικανική εταιρία UPS, αλλά εφόσον τα ΜΜΕ του εχθρού δεν μας απέδωσαν την ευθύνη αυτής της εργασίας, παραμείναμε σιωπηλοί έως ότου έρθει η στιγμή να ξαναχτυπήσουμε", σύμφωνα με το μήνυμα.

Η ανάληψη ευθύνης συμφωνεί με τις υποψίες των Αμερικανών ερευνητών, σύμφωνα με τις οποίες πρόσωπα που συνδέονται με την Αλ Κάιντα βρίσκονται πίσω από την κατασκευή δύο βομβών που ήταν κρυμμένες σε δέματα που απευθύνονταν σε δύο συναγωγές στο Σικάγο.

Έρχονται όμως σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις των αρχών της πολιτικής αεροπορίας των Εμιράτων όσον αφορά την πτώση του αεροπλάνου της UPS το Σεπτέμβριο. Ειδικοί της υπηρεσίας εκείνης δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι απέκλεισαν την πιθανότητα μιας έκρηξης πάνω στο αεροσκάφος.

Η Ουάσινγκτον πιστεύει πως γνωρίζει ότι τα παγιδευμένα δέματα φέρουν την υπογραφή του Σαουδάραβα Ιμπραχίμ Χάσαν αλ-Ασίρι, που φέρεται να είναι πυροτεχνουργός της Αλ Κάιντα. Οι βρετανικές αρχές δήλωσαν πως το φορτίο τους ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να καταστρέψει ένα αεροπλάνο εν πτήσει.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου