Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Στις 16.00 η ορκωμοσία - Αβραμόπουλος: 'Αμυνας - Γιαννίτσης: Εσωτερικών - Βορίδης: Μεταφορών - Δήμας: Εξωτερικών

Μένει ο Λοβέρδος - Του ζητούν να κόψει υφυπουργούς
- Χρυσοχοϊδης - Διαμαντοπούλου - Κουτρουμάνης φέρονται να μένουν επίσης
- Αβραμόπουλος στο Αμυνας - Δήμας στο Εξωτερικών - Αναπληρωτής υπ.Αμυνας ο Γ.Ραγκούσης
- Περισσότερα από 6 τα στελέχη της ΝΔ που θα μετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα
- Παραιτήθηκε από βουλευτής ο κ.Αβραμόπουλος - Στην θέση του η κα Ελενα Κουντουρά
- Τρία υπουργεία για το ΛΑΟΣ


Άρχισαν τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς της κυβέρνησης, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει εμπλοκή. Επίσης, εντυπωσιακό είναι ότι η ΝΔ αυξάνει την συμμετοχή των στελεχών της στο νεο σχήμα, ενώ θέλοντας να δείξει την υπέρβαση βάζει στην κυβέρνηση και τους 2 αντιπροέδρους. Στο Μαξίμου πήγε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι ο Γ.Παπανδρέου.
Στην περίπτωση του υπουργείου Υγείας, ζητήθηκε στον Α. Λοβέρδο να μείνει αλλά να αλλάξουν οι υφιστάμενοί του. Εκεί, ο κ. Λοβέρδος απάντησε στον πρωθυπουργό πως δεν θα το επιθυμούσε καθώς η επιτυχία του υπουργείου οφείλεται στην δουλειά όλων τους.


Το υπ. Μεταφορών αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ.

Επίσης, πληροφορίες λένε ότι παραμένουν στα υπουργεία του ο κ. Χρυσοχοϊδης(Ανάπτυξης) και η κα Διαμαντοπούλου(Παιδείας). Το όνομα του κ. Θεόδωρου Βάρδα (σύμβουλος του Α.Σαμαρά) ακούγεται για υφυπουργού υπο τον κ. Χρυσοχοϊδη.
Οι ίδιες πληροφορίες τοποθετούν σε θέση αναπληρωτή υπουργού Παιδείας τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Α.Σαμαρά.

Για την θέση του υπουργού Αμυνας φέρεται να έχει κλειδώσει ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος με επιστολή του στον κ. Πετσάλνικο υπέβαλλε την παραίτησή του και την θέση του καταλαμβάνει η Ελενα Κουντουρά.
Ο κ.Αβραμόπουλος παραιτήθηκε γιατί δεν θέλουν στη ΝΔ να είναι κοινοβουλευτικός μέλος της κυβέρνησης αφού έτσι θα θεωρηθεί συγκυβέρνηση και αυτόματα αναγορεύεται ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ.

Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας φέρεται να είναι ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Επίσης, άλλες πληροφορίες, φέρουν τον κ. Παναγιώτη Καράμπελα πρωην αρχηγό του ΓΕΣ για την θέση του υφυπουργού Αμυνας.

Ο κ. Σταύρος Δήμας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών με αναπληρωτή του το νυν υπουργό Σταύρο Λαμπρινίδη μετά από αίτημα και του Γ. Παπανδρέου καθώς ο κ. Λαμπρινίδης το καλοκαίρι εγκατέλειψε την θέση του στις Βρυξέλλες για να αναλάβει το υπουργείο.

Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει και φαίνεται πως ήδη κλείδωσε ο κ. Βενιζέλος.
Aναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά Ι. Μουρμούρας, ενώ παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών και ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Τάσου Γιαννίτση. Η Φώφη Γεννηματά μετακινείται από το υπουργείο Παιδείας ως υφυπ. Εσωτερικών.

Μέχρι να αρχίσουν τα τηλέφωνα, αυτό που εντυπωσίασε τους πάντες είναι το γεγονός ότι όσο γίνονταν οι διαβουλεύσεις Παπαδήμου με τα κόμματα για το νέο υπουργικό συμβούλιο δεν έγινε ούτε μια διαρροή!

Και αυτό όχι μόνο από την πλευρά Παπαδήμου αλλά και από τα τρία κόμματα τα οποία έδειξαν να αλλάζουν τακτική.
Δηλαδή ούτε σπασμένα τηλέφωνα, ούτε διαρροές, ούτε ονόματα. Κι αυτό γιατί όλοι μας ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες το φιάσκο των διαρροών, το οποίο οδήγησε στον απόλυτο διασυρμό κόμματα και πρόσωπα.

Αυτά άρχισαν μόλις ο κύκλος άνοιξε...

Αναφορικά με το αίτημα να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω προεδρικών διαταγμάτων, οπότε φαίνεται πως μένει όπως έχει το συγκεκριμένο υπουργείο.



newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου