Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Κλίντον: Το Wikileaks έκανε επίθεση στη διεθνή κοινότητα

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον έκρινε ότι οι διαρροές εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας που δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο του Wikileaks, συνιστούν "μια επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας".


"Αυτές οι δημοσιοποιήσεις δεν συνιστούν μόνο μια επίθεση κατά των αμερικανικών διπλωματικών συμφερόντων. Συνιστούν επίσης και μια επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας", δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον σε σύντομη συνέντευξη Τύπου....


"Είναι μία επίθεση στις συμμαχίες, τις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις που εξασφαλίζουν την παγκόσμια ασφάλεια και προωθούν την οικονομική ευημερία" είπε η κ. Κλίντον, προσθέτοντας ωστόσο ότι "οι συμμαχίες που η διοίκηση Ομπάμα διαμόρφωσε εργαζόμενη σκληρά θα αντέξουν την πρόκληση".

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας "καταδίκασε" τη δημοσιοποίηση από τον ιστότοπο Wikileaks των 250 χιλιάδων εμπιστευτικών εγγράφων και εξέφρασε "τη βαθύτατη λύπη των ΗΠΑ για τη δημοσίευση πληροφοριών που ήταν εμπιστευτικές".

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος έχει δώσει εντολή στις διπλωματικές υπηρεσίες να ελέγχουν καλύτερα τα εμπιστευτικά έγγραφα μετά τη διαρροή της Wikileaks που αναστάτωσε όλο τον κόσμο.






nooz.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου