Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Γερή μπάζα με τάματα αξίας 300.000 ευρώ

Διαρρήκτες χωρίς... ιερό και όσιο εισέβαλαν στην Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και κατάφεραν να αποσπάσουν τάματα, αξίας 300.000 ευρώ. Διαβάστε την καλά οργανωμένη επιχείρηση

Άγνωστοι εισέβαλαν στη Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και κατάφεραν να αρπάξουν τάματα αξίας πάνω 300.000 ευρώ.

Ο ηγούμενος και οι καλόγεροι απουσίαζαν το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου από το μοναστήρι γεγονός που φαίνεται ότι το γνώριζαν οι δράστες.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Πατρίς" οι καλόγεροι το βράδυ της παραμονής του νέου έτους είχαν πάει σε χοροεσπερίδα που διοργανώνεται κάθε χρόνο για την οικονομική ενίσχυση του γηροκομείου του μοναστηριού.

Επιστρέφοντας βρέθηκαν μπροστά σε εικόνες καταστροφής. Οι δράστες αρχικά έσπασαν την κεντρική είσοδο της μονής, χρησιμοποιώντας πιθανότατα ένα λοστό και στη συνέχεια ανέβηκαν απευθείας στον τρίτο όροφο όπου βρίσκεται το κελί του ηγουμένου.

Η ξύλινη πόρτα του κελιού παρά το γεγονός ότι είχε τοποθετηθεί κλειδαριά ασφαλείας δεν προσέφερε καμία ασφάλεια. Οι ιερόσυλοι την έκαναν θρύψαλα, προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό του κελιού και άρπαξαν τα τάματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η έρευνα κινείται προς δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενώ για τους αστυνομικούς δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι κλέφτες δεν μπήκαν σε άλλους χώρους του μοναστηριού, δεν έκλεψαν άλλα αντικείμενα ή χρήματα και επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους μονάχα στα μεγάλης αξίας κοσμήματα.




news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου