Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πέντε νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία

Oι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον πέντε αμάχους σήμερα στη διάρκεια επιχείρησης που είχε στόχο την ανακατάληψη προαστίων της Δαμασκού, τα οποία είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Δύο χιλιάδες στρατιώτες που επέβαιναν σε λεωφορεία και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τουλάχιστον 50 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα εισέβαλαν νωρίς το πρωί στην ανατολική περιοχή Γούτα, στις παρυφές της Δαμασκού, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί γύρω από τα προάστια Σάκμπα, Χαμουρίγια και Κφαρ Μπάτνμπα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Λίγο νωρίτερα, ακτιβιστές και κάτοικοι της πόλης Σεντάγια είχαν αναφέρει ότι τα συριακά στρατεύματα σκότωσαν τουλάχιστον 33 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, στην ορεινή πόλη Ρανκούς, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, που ελέγχουν δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, σε μια επιχείρηση κατά των λιποτακτών και των εξεγερμένων που βρίσκονται στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με κατοίκους της γειτονικής πόλης, τανκς βομβαρδίζουν τη Ρανκούς, μια πόλη 25.000 κατοίκων, 30 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, από την Τετάρτη όταν άρχισε η πολιορκία της από επίλεκτες δυνάμεις της 4ης Ταξιαρχίας Στρατού υπό τον Μάχερ αλ-Ασαντ, τον αδελφό του προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου