Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ασθενείς από τις κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των γιατρών και των φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας με... θύματα χιλιάδες ασθενείς που αδυνατούν να παραλάβουν τα φάρμακά τους αλλά και να υποβληθούν σε εξετάσεις εξαιτίας των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας.

Αναλυτικότερα, για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών, οι οποίοι αντιδρούν στην περαιτέρω μείωση του κέρδους τους, αναστέλλοντας παράλληλα την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.


Τετραήμερη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από χθες και μέχρι την Πέμπτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ σε πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, έχουν προχωρήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται στις θέσεις τους, ωστόσο δεν εξυπηρετούν τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, παρά μόνο τα επείγοντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ΙΣΑ , οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί απεργούν, αντιδρώντας στην «επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ» και ζητώντας αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, με δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνηςεμφανίστηκε οργισμένες από τις κινητοποίησεις και υποστήριξε πως πίσω από την απεργία των φαρμακοποιών υπάρχουν σκοπιμότητες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε οργισμένος για το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί θα σταματήσουν να δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους, καθώς ,όπως είπε, στις 5 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν κανονικά και μάλιστα δέκα μέρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο από το νόμο 45νθήμερο.

Τόνισε, επίσης, ότι οι φαρμακοποιοί δεν μπορεί να τα θέλουν όλα δικά τους, διερωτώμενος αν θέλουν να καταργήσουν τον ΕΟΠΥ.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου