Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Συρία: Θύματα των δυνάμεων ασφαλείας τέσσερα μέλη της αντιπολίτευσης

Τέσσερα μαχητικά μέλη της αντιπολίτευσης που καταζητούνται από το συριακό καθεστώςσκοτώθηκαν σήμερα σε ενέδρα των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Ιντλέμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα μέλη της αντιπολίτευσης, η ταυτότητα των οποίων δεν έγινε αμέσως γνωστή, είχαν βγει στην παρανομία. Σκοτώθηκαν με σφαίρες «σε μια ενέδρα» στην τοποθεσία του Τζάμπαλ αλ-Ζαουίγια, πρόσθεσε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.


Εξάλλου στη Χομς (κεντρική Συρία), μια από τις εστίες της αμφισβήτησης του καθεστώτος, ένας άμαχος σκοτώθηκε και επτά τραυματίσθηκαν από το βομβαρδισμό με όλμους της συνοικίας Μπαμπ Χουντ, ανακοίνωσε επίσης το παρατηρητήριο.

Στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία), βρέθηκε το πτώμα ενός νεαρού, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τον τραυματισμό του από σφαίρες στη διάρκεια αντικαθεστωτικής διαδήλωσης, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο Ντάελ, στην επαρχία Ντεράα (νότια Συρία), ένας αξιωματικός που επιχείρησε να λιποτακτήσει, τραυματίσθηκε από τα πυρά συναδέλφων του σε σημείο ελέγχου του στρατού σε οδική αρτηρία, ανακοίνωσε επίσης η οργάνωση, η οποία είναι μια από τις σπάνιες πηγές πληροφοριών για την κατάσταση στη Συρία.

Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητο τρόπο οι πληροφορίες αυτές λόγω των δρακόντειων περιορισμών που έχουν επιβληθεί από τις αρχές στις μετακινήσεις των ξένων δημοσιογράφων στη χώρα.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου