Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πουλάνε όσο όσο τα Airbus της Ολυμπιακής

Αναπροσαρμογή της θεωρητικής αξίας τεσσάρων Airbus της παλιάς Ολυμπιακής από τον τεχνικό σύμβουλο της γαλλικής SL Engineering & Services έριξε στα... τάρταρα την τιμή πώλησής τους.

Η πώληση τεσσάρων Airbus A340-313 της παλιάς Ολυμπιακής θα βάλει στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου μόλις 31 εκατομμύρια ευρώ, καθώς το γεγονός ότι είχαν μείνει σε ακινησία από το 2009 απομείωσε την αξία τους.


Τα αεροσκάφη, που είχαν αγοραστεί μεταξύ 1997-1999 και η αρχική τους αποτίμηση ανερχόταν στα 180 εκατομμύρια ευρώ, μετά από συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου αναμένεται να περάσουν στην εταιρεία Apollo Aviation Group.

Τα δύο μέρη έχουν υπογράψει τα συμβόλαια μεταβίβασης των αεροσκαφών από την πλευρά τους και σήμερα Τρίτη αναμένεται να κλείσει οριστικά το θέμα, καθώς ο αγοραστής θα βάλει την τελική υπογραφή στη συμφωνία.

Στην Αμερικανική εταιρεία Apollo Aviation Group, η οποία και θα αγοράσει τα αεροσκάφη, συμμετέχει εμμέσως το fund, Sciens Capital Management, το οποίο χειρίζεται επενδύσεις ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Έλληνα επενδυτή, κ. Ι. Ρήγα, ο οποίος εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις εγχώριου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 είχε προηγηθεί άγονος διαγωνισμός στον οποίο η αμερικανική Cirrus, όπως σημειώνει "Το Βήμα", προσέφερε 93 εκατομμύρια δολάρια, αλλά έκανε πίσω την τελευταία στιγμή.

Sigmalive/news 24,7

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου