Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν προωθεί η Γαλλία

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ τόνισε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Teleπως το Ιράν «εξακολουθεί να επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων».

«Το Ιράν εξακολουθεί την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό. Η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας είναι αρκετά διευκρινιστική στο θέμα αυτό», είπε ο Ζιπέ.

«Για τον λόγο αυτό η Γαλλία, χωρίς να κλείνει το δρόμο των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου με το Ιράν, επιθυμεί την ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν», πρόσθεσε.

Ο Ζιπέ επανέλαβε πως ο πρόεδρος Σαρκοζί έχει κάνει δύο προτάσεις: η μια είναι να παγώσουν τα κεφάλαια της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν-που θα είναι ένα πολύ σκληρό μέτρο-και η άλλη να επιβληθεί εμπάργκο στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

«Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει ψηφίσει υπέρ αυτής της λύσης και ο πρόεδρος Ομπάμα θα επικυρώσει το νόμο. Εμείς επιθυμούμε οι Ευρωπαίοι , μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, να λάβουν ανάλογα μέτρα για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους», κατέληξε ο Ζιπέ.







newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου