Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μίκης: «Το πολιτικό σύστημα είναι απόστημα επάνω στη σάρκα της πατρίδας»

«Το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του διέρχεται περίοδο αποσύνθεσης. Επομένως τίποτε καλό δεν μπορεί να προκύψει μέσα από αυτό, όσες αλλαγές κι αν συμβούν. Εχουμε να κάνουμε με ένα απόστημα επάνω στη σάρκα της πατρίδας, που καθημερινά μας δηλητηριάζει», δηλώνει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.


«Με το μνημόνιο μας έχει δέσει χειροπόδαρα. Οπότε θα πρέπει να κοπεί όπως ο γόρδιος δεσμός με το σπαθί. Να θεωρήσουμε τα χρέη, τα δάνεια και τους τόκους άσχετα με τη θέλησή και τα συμφέροντα του λαού μας», επισημαίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».


«Εμείς προετοιμαζόμαστε από τώρα για την τελική σύγκρουση αλλά και για την επόμενη μέρα, με τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος και νέων θεσμών, καθώς και με λεπτομερή σχέδια για όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής», σημειώνει.
Σε ότι αφορά στις επόμενες κινήσεις της πολιτικής του οργάνωσης που ονομάζεται Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛΑΔΑ) σημειώνει:
Θα δημιουργήσουμε οργανώσεις σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους δουλειάς
Θα καταρτίσουμε πυκνό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και ομιλιών
Θα γενικεύσουμε την ανυπακοή σε κάθε προκλητική και ουσιαστικά παράνομη απόφαση που θίγει τους εργαζόμενους, όπως χαράτσι και δημεύσεις.
Θα υπερασπίσουμε τον κάθε πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο κάθε θύμα της κυβερνητικής βίας.Τέλος, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Αφού έντυσαν την Ελλάδα στα μαύρα, τώρα ένας ένας αρχίζει να στρέφεται χωρίς ντροπή κατά του μνημονίου. Σημίτης και Χρυσοχοΐδης, ο ένας το θεωρεί λάθος και ο άλλος δηλώνει ότι δεν το γνώριζε... Σε λίγο θα δούμε τον Παπακωνσταντίνου να το καταδικάζει και τονΠαπανδρέου να ετοιμάζει σταυροφορία κατά του μνημονίου.»


Πηγή: Πρώτο Θέμα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου