Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Οι ομιλίες του Καντάφι προκάλεσαν ένταση

Ο ηγέτης μιας ισχυρής παραστρατιωτικής ομάδας της Λιβύης προειδοποίησε το Σάββατο την κυβέρνηση στην Αίγυπτο πως δε θα διστάσει να κάνει χρήση βίας, κλείνοντας την πρεσβεία της χώρας καθώς και τα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη, στην περίπτωση που το Ανώτερο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ), το οποίο κυβερνά τη χώρα δεν διακόψει τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού του Μουάμαρ Καντάφι ο οποίος μεταδίδει παλιές του ομιλίες.

Ο Αμπντάλα Νάκερ, διοικητής του Επαναστατικού Συμβουλίου της Τρίπολης, δήλωσε ότι το δορυφορικό δίκτυο Nilesat επέτρεψε στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαμαχιρίγια του Καντάφι να εκπέμψει εκ νέου την περασμένη εβδομάδα.


«Το κανάλι χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες πιστούς στον συνταγματάρχη ο οποίος σκοτώθηκε τον Οκτώβριο και άρχισε τις μεταδόσεις την περασμένη εβδομάδα. Η εκπομπή του καναλιού πρέπει να σταματήσει αμέσως. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των συνόρων, της απέλασης Αιγυπτίων και το κλείσιμο της πρεσβείας και του προξενείου της», τόνισε.

«Δε θα ζητήσουμε την άδεια κανενός. Θα προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να προστατεύσουμε την επανάστασή μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, στέλεχος του Nilesat εξήγησε πως οι μεταδόσεις του κρατικού λιβυκού τηλεοπτικού δικτύου έχουν σταματήσει εδώ και μήνες.

Στέλεχος της μεταβατικής κυβέρνησης στη Λιβύη τόνισε πως το υπουργείο Εξωτερικών θα επικοινωνήσει με την κυβέρνηση της Αιγύπτου προκειμένου να «επιλυθεί το ζήτημα με αυτό τον τηλεοπτικό σταθμό μέσω διπλωματικών καναλιών».



SigmaLive/Zougla.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου