Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ρόμνι: «Οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν ούτε ένα δολάριο για να σώσουν την Ευρώπη»

Η Ευρώπη πρέπει να επιλύσει την κρίση χρέους της ευρωζώνης χωρίς καμία βοήθεια από τις ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα σε ιταλική εφημερίδα ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μιτ Ρόμνι.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δική τους κρίση και δε θα δώσουν ούτε ένα δολάριο για να σώσουν την Ευρώπη», τονίζει ο Ρόμνι στη συνέντευξή του στη La Stampa.

Ο πρώην γερουσιαστής της Μασαχουσέτης πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως μια κατάρρευση της Ευρώπης θα έχει "τεράστιες επιπτώσεις" στην παγκόσμια οικονομία και ότι είναι προς το συμφέρον της Ουάσινγκτον να την αποφύγει.

«Όμως, δεν είναι δική μας δουλειά να την αποφύγουμε. Οι Ευρωπαίοι έχουν υποχρέωση να επιλύσουν την κρίση που αντιμετωπίζουν με τα μέσα που διαθέτουν», τόνισε ο Ρόμνι.

«Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, όλες έχουν τους πόρους να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να επιλύσουν την κρίση εμπιστοσύνης, να επενδύσουν και ν΄αρχίσουν να ανακάμπτουν πάλι, ιδανικά μέσω της πραγματικής οικονομίας της αγοράς», υπογράμμισε ο Ρόμνι.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου