Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Διαδηλωτές του «Occupy» διαμαρτύρονται για απομάκρυνση των σκηνών τους

Διακόσιοι διαδηλωτές του κινήματος Occupy DC,γυμνοί από τη μέση και πάνω, διαδήλωσαν χθες βράδυ στην Ουάσινγκτον, έξω από ένα μεγάλο ξενοδοχείο όπου είχε συγκεντρωθεί η «αφρόκρεμα» της πόλης, μεταξύ της το προεδρικό ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνσή τους τη Δευτέρα από το σημείο όπου έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία ΜακΦέρσον, κοντά στο Λευκό Οίκο.

Έξω από το ξενοδοχείο των πέντε αστέρων, όπου πραγματοποιείτο το ετήσιο δείπνο της πολύ κλειστής λέσχης Alfalfa, οι διαδηλωτές χόρευαν μπροστά στους σαστισμένους αστυνομικούς.

Στην πρώτη σειρά των χορευτών και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίας ήταν αρκετές νέες γυναίκες, γυμνόστηθες, και ορισμένες είχαν γραμμένο στην κοιλιά τους το σύνθημα «ελευθερία της έκφρασης». Οι νέοι διαδήλωναν επίσης γυμνοί από τη μέση και πάνω.
Πράκτορες της Υπηρεσίας του Εθνικού Πάρκου (NPS) ενημέρωσαν την Παρασκευή τους διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία ότι από τη Δευτέρα θα εφαρμόσουν την απαγόρευση κατασκήνωσης στο δημόσιο αυτό χώρο, παρότι είχαν δείξει ανοχή μέχρι σήμερα στην κινητοποίησή τους.

Το κίνημα των Αγανακτισμένων που καταγγέλλει τις ακρότητες που επιβάλλει το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο και τις ολοένα μεγαλύτερες ανισότητες, άρχισε το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη με το «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street). Στην Ουάσινγκτον τα μέλη του Οccupy DC έχουν καταλάβει την πλατεία Μακφέρσον και τα μέλη του Occupy Washington DC έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Ελευθερίας, δύο σημεία κοντά στο Λευκό Οίκο, στο κέντρο της πόλης.

Οι αρχές που καιρό τώρα τηρούσαν διακριτική στάση, έδειξαν πρόσφατα ενοχλημένες από την επιμονή του κινήματος Occupy στην Ουάσινγκτον, τελευταίο προπύργιο του κινήματος των ακτιβιστών μετά την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την πλατεία Ζουκόκι στη Νέα Υόρκη.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου