Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Στο Ιράν αντιπροσωπεία της ΙΑΕΑ

Αντιπροσωπεία επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) υπό τον Βέλγο Χέρμαν Νάκερτς έφθασε το πρωί στο Ιράν για μια αποστολή που έχει στόχο τη διευθέτηση «θεμάτων που εκκρεμούν» για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, όπως τα αποκαλεί η ΙΑΕΑ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Κατά την τριήμερη αποστολή του στην Ισλαμική Δημοκρατία ο επικεφαλής των επιθεωρητών της ΙΑΕΑ Χέρμαν Νάκερτς θα έχει συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους, διευκρίνισε το IRNA.
«Ελπίζουμε ότι η Τεχεράνη θα συζητήσει μαζί μας την πιθανή στρατιωτική διάσταση του πυρηνικού προγράμματός της», υπογράμμισε ο Νάκερτς από το αεροδρόμιο της Βιένης, λίγο πριν αναχωρήσει για την Τεχεράνη.

Στην αντιπροσωπεία μετέχει επίσης ο δεύτερος στην ιεραρχία της διεθνούς υπηρεσίας Ραφαέλ Γκρόσι, σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο το οποίο πρόσθεσε ότι οι επιθεωρητές «θα επισκεφθούν πιθανώς τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Φαρντό», στο νοτιοδυτικό Ιράν, όπου βρίσκεται το δεύτερο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου της χώρας.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου