Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ισραήλ: Εντονες αντιδράσεις για τη χρήση του κίτρινου αστεριού από του ορθόδοξους Εβραίους

Η χρήση του κίτρινου αστεριού από του ορθόδοξους Εβραίους χθες Σάββατο στη διάρκεια διαδήλωσης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ.

«Εκφράζω την έντονη καταδίκη μου για το φαινόμενο της χρήσης συμβόλων του Σοάχ (Ολοκαύτωμα). Είναι απαράδεκτο. Πλήττει τις ουσιαστικές αξίες του Ιουδαϊσμού», τόνισε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Αβνερ Σαλέβ διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

«Αυτό δείχνει μια ακραία στάση και αποτελεί πρόκλήση», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι διαδηλωτές δεν εκπροσωπούν το σύνολο των ορθόδοξων Εβραίων του Ισραήλ.

Πολλές εκατοντάδες υπερ ορθόδοξοι Εβραίοι, ορισμένοι φορώντας το κίτρινο αστέρι που παραπέμπει στα ναζιστικά στρατόπεδα, αλλά και στολές κρατουμένων σε αυτά, διαδήλωσαν στη συνοικία Μέα Σεαρίν της Ιερουσαλήμ κατά των μέσων ενημέρωσης τα οποία, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι εχθρικά απέναντί τους.

Τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πρόσφατα εικόνες από την Μπεΐτ Σεμές που δείχνουν υπερορθόδοξους να χτυπούν μια γύναίκα και άλλους να προπηλακίζουν μια οκτάχρονη μαθήτρια επειδή κυκλοφορούσαν σε δημόσιο χώρο.

Τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ καταγγέλουν πως αυτές οι εικόνες αποτελούν μέρος της εκστρατείας αποκλεισμού των γυναικών από τους δημόσιους χώρους.

«Απαράδεκτη πράξη βαρβαρότητας», χαρακτήρισε το φαινόμενο ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου