Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω

Αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό των πολιτών, που δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ

Με τα νέα μέτρα να επιβαρύνουν διαρκώς τον Έλληνα καταναλωτή, δεν καθίσταται εφικτό οι πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ, κάτι που απειλεί ακόμα και τη ρευστότητα της επιχείρησης.
Σε 10% με 12% ανέρχεται το ποσοστό των πολιτών που δεν πληρώνουν καθόλου το λογαριασμό, σύμφωνα με τους υπευθύνους της ΔΕΗ, ενώ αντίστοιχα υψηλό είναι και το ποσοστό εκείνων που πληρώνουν το λογαριασμό με καθυστέρηση ενός ή και δύο διμήνων.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το ονομαζόμενο "όριο αντοχής" απλήρωτων λογαριασμών κυμαίνεται γύρω στο 3%, ποσοστό υποπολλαπλάσιο αυτού που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει σημάνει συναγερμός στους αρμοδίους.
Μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα τιμολόγια, υπολογίζεται ότι οι απώλειες ανέρχονται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κύμα απλήρωτων λογαριασμών αναμένεται να διογκωθεί.
Στελέχη της επιχείρησης επισημαίνουν ότι μία επιχείρηση ή ένα μαγαζί που κλείνει κατά το σύνηθες δεν πληρώνει τους λογαριασμούς, κάτι που εντείνει την ανησυχία, καθώς αναμένεται κύμα λουκέτων και κατά συνέπεια χρεών.
news247.g

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου