Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

OXI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΛΑΔΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ....ΒΑΒΥΛΗΣ....ΑΜΗΝ

Αθωώθηκε ο Βαβύλης

Αθώο έκρινε το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον Απόστολο Βαβύλη. Στην απολογία του έκανε λόγο για σκευωρία των ΜΜΕ, με στόχο να πληγεί ο τότε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Η δήλωση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου
news247.gr
Αθώο έκρινε ομοφώνως το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στη συνεδρίαση του την Πέμπτη, τον Απόστολο Βαβύλη.
Την αθώωση του κατηγορούμενου πρότεινε και η Εισαγγελέα της Έδρας. Οι τελευταίες κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν φερόμενη πλαστογραφία κατά του τότε Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου και ψευδορκία εναντίον του.

Ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος με ένορκη δήλωσή του δήλωσε:
α) Δεν επιθυμώ να παραστώ ως πολιτικός ενάγων στην δίκη του Αποστόλου Βαβύλη
β) Ο Απόστολος Βαβύλης (π.Ραφαήλ) είναι απολύτως αθώος από όλες τις αποδιδόμενες σ' αυτόν κατηγορίες που οφείλονται σε σκευωρία που σκοπό είχαν να πλήξουν την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και το πρόσωπό μου.
γ) Ο Απόστολος Βαβύλης ουδέποτε πλαστογράφησε την υπογραφή μου ούτε βέβαια εκαρπώθη το οποιοδήποτε ποσό για λογαριασμό μου ούτε εγώ ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο. Αντίθετα προσέφερε πολλά στο έργο μας και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
δ) Ουδέποτε υπήρξε ψευδομάρτυρας εναντίον μου.
Aπό τους 26 μάρτυρες του κατηγορητηρίου παρέστησαν μόλις οι πέντε. Ο Απόστολος Βαβύλης στην απολογία του υπεραμύνθηκε της αθωότητας του και υποστήριξε ότι η υπόθεση του στήθηκε από μερίδα των ΜΜΕ για να πλήξουν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη ήταν ο Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Καθηγητής Giorgio Barone – Adesi, ο π. Νείλος Βατοπαιδινός που σημειωτέον ήταν Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. "MAGNA GRAECIA" που είχε αποτελέσει επίσης αντικείμενο του κατηγορητηρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου