Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ? ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ?ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

Από 10% έως 18% πάνω το πετρέλαιο θέρμανσης μέσα σε δύο μήνες



Το ίδιο διάστημα όμως οι διεθνείς τιμές αυξήθηκαν μόλις 6,5%..
Ο ...καλός θεός της Ελλάδας φαίνεται ότι εξήντλησε στη χειρότερη δυνατή συγκυρία τις δυνάμεις του και, έτσι, η καλοκαιρία που χαρακτήρισε σχεδόν όλο το δίμηνο από τα μέσα...Οκτωβρίου και μετά, ήρθε να τερματιστεί σε μία περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης....

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το καύσιμο έκανε ντεμπούτο στην αγορά περί τα μέσα Οκτωβρίου σε μία τιμή περί τα 67 λεπτά το λίτρο στην Αττική, οι τιμές που δηλώνουν προς πώληση από το Σάββατο και μετά οι πρατηριούχοι ξεκινούν από τα 74 λεπτά και φτάνουν και τα 79 λεπτά ανά λίτρο.
Πρόκειται για αύξηση της τιμής κατά 10% έως 18% σε ένα διάστημα μικρότερο του διμήνου, με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της τις προηγούμενες ημέρες ότι η αύξηση των τιμών στα διυλιστήρια, λόγω των διεθνών μεταβολών, ήταν της τάξης των 6 λεπτών το τελευταίο διάστημα, ενώ στους καταναλωτές πέρασαν περί τα 2 λεπτά.
Ωστόσο, ακόμη κι αν αυτό ίσχυσε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τις 15 Οκτωβρίου έως σήμερα, οι τιμές στις οποίες πωλούν τα διυλιστήρια το πετρέλαιο θέρμανσης και οι οποίες διαμορφώνονται βάσει των διεθνών τιμών, είναι αυξημένες κατά 6,5% περίπου.
Αυτό σημαίνει ότι, εκμεταλλευόμενοι την κακοκαιρία που φέρνει περισσότερους πελάτες στην πόρτα τους, οι αετονύχηδες της αγοράς πάνε να βγάλουν στην πλάτη των πολιτών τα “σπασμένα” της παρατεταμένης καλοκαιρίας που είχε προηγηθεί.
Για αυτό, καταναλωτές, προσοχή και έρευνα αγοράς...Πρώτο Θέμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου