Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Επεισόδια και αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού με την λήξη του αγώνα και την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-0. Ο Μόνχε στο 78' το γκολ των "ερυθρόλευκων" που έδειχναν πιο ομάδα... από αυτή του Φερέιρα που έχει ευθύνη για την εικόνα του "τριφυλλιού".
"Εμείς στην ανεργία κι εσείς μες στη χλιδή, τιμήστε το τριφύλλι, τελειώνει η υπομονή", ήταν το πανό με την έναρξη του αγώνα από τους οργανωμένους οπαδούς, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν το διάβασαν καλά και ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό Βόλου με 0-1, χάρη στο γκολ του Μόνχε στο 78'.

Αποδοκιμασίες από τους περίπου 20.000 οπαδούς μετά το γκολ και μέχρι την λήξη για την εικόνα διάλυσης που έδειχναν οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Στο κυνήγι" πήραν παίκτες και τεχνική ηγεσία οι αγανακτισμένοι οπαδοί με την λήξη του ματς, προκαλώντας φθορές και επεισόδια με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο.

 
Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης

Βοηθοί: Δ. Γκάγκας, Ν. Δημόπουλος


Κίτρινες κάρτες: Λέτο, Νίνης / Ντολεζάι

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Μαρίνος (73' Λουίς Γκαρθία), Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος (64' Πετρόπουλος), Νίνης (46' Ιωαννίδης), Λέτο, Σισέ.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Αλβάρεζ, Σανκαρέ, Ζέλεσι, Μόνχε, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Ουμπίντες, Μάρτιν (91' Ρόκας), Καπετάνος (62' Μπρέσκα).

Τα πλάνα των προπονητών

Με νέα πρόσωπα παρουσίασε την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που άφησε εκτός ενδεκάδας τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Λουκά Βύντρα . Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός που έδειξε να προτιμάει το 4-3-3 δεν είχε στην διάθεσή του τον τραυματία Καντέ, έβαλε τον Σαριέγκι παρτενέρ του Μπουμσόνγκ και στο δεξί άκρο τον Σεϊταρίδη με τον Σπυρόπουλο και πάλι αριστερά.

Κατσουράνης, Νίνης και Μαρίνος ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής με τον πρώτο να έχει πιο αμυντικά καθήκοντα ενώ μπροστά τους ήταν αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σισέ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σάκης Τσιώλης είχε στήσει την ομάδα του με σύστημα 4-1-4-1 με τον Μάρτιν στην κορυφή της επίθεσης.


Πίεση οι "πράσινοι", ευκαιρία οι "ερυθρόλευκοι"


Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν αναλάβει την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν με συνεχή κίνηση και πάσες να βρουν ρυθμό και να πιέσουν τον αντίπαλο. Εν μέρει τα κατάφερναν ωστόσο δεν μπορούσαν εύκολα να βρουν τρόπο να αξιοποιήσουν τον Σισέ που έδειχνε απομονωμένος.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Βόλου, με σωστή τακτική κρατούσαν μακριά από την περιοχή τους τα ατού του "τριφυλλιού". Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι.

Ηταν το 16' όταν ο Μόνχε με εκπληκτική κάθετη πάσα στον Μαρτίν και εκείνος που πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων σούταρε διαγώνια αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, ο Σεϊταρίδης βγήκε από δεξιά και μπαίνοντας στην αντίπαλη περιοχή έκανε την σέντρα σουτ και ο Γιακούποβιτς στην κλειστή του γωνία εντυπωσιακά στο "γάμα" απέκρουσε σε κόρνερ.

Απείλησε... ο "λανθασμένος" Σισέ

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που μετά από το πρώτο τέταρτο σηκώθηκε για να δίνει οδηγίες στους παίκτες του (κάτι που έκανε και ο Σάκης Τσιώλης από την αρχή του αγώνα) ζήτησε από τους Λέτο και Χριστοδουλόπουλο να αλλάξουν πλευρά.

Αυτό αρχικά δημιούργησε ένα πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα, ωστόσο μετά από λίγα λεπτά προσαρμόστηκε στα μαρκαρίσματα.

Οι "πράσινοι" στο 26' απείλησαν την εστία των "ερυθρόλευκων" ωστόσο παρά το λάθος του διαιτητή και του επόπτη να αφήσουν την φάση, ο Σισέ που πήρε την πρώτη καλή κάθετη πάσα από τον Λέτο, νικήθηκε από τον πορτιέρο της βολιώτικης ομάδας, με τον Γάλλο να βγαίνει στην πλάτη των αμυντικών από θέση οφ σάιντ, την οποία και δεν υποδέχθηκε.

Είκοσι λεπτά στα "σκουπίδια"... και απογοήτευση

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους "πράσινους" να σπαταλούν 20 λεπτά από τα μισά του πρώτου μέρους σχεδόν, χωρίς να έχουν σωστή ανάπτυξη και ίχνος ευκαιρίας προς την εστία των φιλοξενούμενων.


Από την πλευρά τους οι παίκτες του Τσιώλη, πραγματοποιούσαν αυτό που ήξεραν καλά και ζητούσε συνεχώς ο Ελληνας τεχνικός. Να γυρίζουν συνεχώς την μπάλα και να την γυρνάνε συνέχεια και φάνηκε να τα καταφέρνουν σωστά.


Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Τριτσώνη μετά από ένα λεπτό καθυστέρηση στο πρώτο μέρος βρήκε τους οπαδούς του "τριφυλλιού" να είναι δυσαρεστημένοι από την νέα εμφάνιση που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που προβλημάτισαν ακόμα και τον Φερέιρα που έφυγε για τα αποδυτήρια απογοητευμένος.

Μέσα ο Ιωαννίδης, εκτός ο Νίνης

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου επεφύλαξε μια αλλαγή έκπληξη... από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που απέσυρε τον Νίνη και πέρασε στην θέση του τον Ιωαννίδη. Μια αλλαγή που προκάλεσε ερωτηματικά αφού ο πρώην άσος του Ηρακλή δεν έπαιζε στην θέση του ενώ την στιγμή που οι "πράσινοι" έδειχναν ανήμποροι στην τελική πάσα οι Καραγκούνης και Λουίς Γκαρθία θα ήταν προτιμότεροι πίσω από τον Σισέ.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τους γηπεδούχους και πάλι να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο να μην μπορούν ούτε από αριστερά με τον Λέτο, ούτε δεξιά με τον Χριστοδουλόπουλο να απειλήσουν αφού κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να βρει τον Σισέ.


Οπως στο πρώτο μέρος και πάλι οι Βολιώτες ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ενα λεπτό μετά την είσοδο του Μπρέσκα, ο Μάρτινς και πάλι σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή αλλά ο Τζόρβας έπεσε και απομάκρυνε στην γωνία του.


Αποδοκιμασίες... και ανορθόδοξες κινήσεις

Οσο ο χρόνος κυλούσε και η θηλιά πίεζε στον "λαιμό" τον Παναθηναϊκό, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έδειχνε να έχει "καθαρό" μυαλό. Ο Πορτογάλος τεχνικός σε μια ακόμα λανθασμένη κίνηση στην σκακιέρα του ματς, απέσυρε έναν ακόμα παίκτη με ποιότητα που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον Σισέ, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και πέρασε στο ματς τον Πετρόπουλο.

Αυτόματα, έδωσε εντολή ο μικρός να πάει στην κορυφή της επίθεσης και ο Σισέ να περάσει πιο δεξιά στο άκρο της μεγάλης περιοχής. Η τρίτη και τελευταία αλλαγή αλλά και ελπίδα για τους "πράσινους" ήταν η είσοδος του Λουίς Γκαρθία στην θέση του Μαρίνου.


Μόνχε 0-1... και εν συνεχεία απειλές από εξέδρα



Στον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης των γηπεδούχων αλλά και το κλασικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων με τις αντεπιθέσεις, οι παίκτες του Τσιώλη, πέτυχαν αυτό που μπορούσαν και ξέρουν να κάνουν.


Αιφνιδιάζοντας οι "ερυθρόλευκοι" στο 79', ο Ουμπίντες έκανε το σουτ από τα δεξιά αφού είχε ξεπεράσει τον Σπυρόπουλο, ο Τζόρβας απέκρουσε η μπάλα κατέληξε στον Μόνχε, ο οποίος από κοντά σούταρε και ευνοούμενος από την κόντρα στον Σεϊταρίδη είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του "τριφυλλιού", κάνοντας τους Βολιώτες να πανηγυρίζουν έξαλλα το 0-1.

Την ίδια ώρα η εξέδρα άρχισε τα απειλητικά συνθήματα, φωνάζοντας προς τους παίκτες του "τριφυλλιού": "εεεε οοο βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ...".

 

Παρά τις προσπάθειες τους οι γηπεδούχοι χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη άμυνα και ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε μια πανάξια και σπουδαία νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, υποχρεώνοντας το "τριφύλλι" στην πρώτη εντός έδρας ήττα που έχρισε αυτόματα πρωταθλητή χειμώνα τον Ολυμπιακό (Πειραιώς).


Με την λήξη του αγώνα, οι φίλοι του "τριφυλλιού" μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και "κυνήγησαν" τους παίκτες που από την φυσούνα και πάνω δέχονταν αντικείμενα και τράπηκαν σε φυγή για να γλυτώσουν τις "άγριες διαθέσεις" των δικαιολογημένα αγανακτισμένων οπαδών τους

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου