Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ....ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!

H φτώχεια μας χτυπάει την πόρτα

Τέταρτη χώρα στην ΕΕ των 27, ως προς τον αριθμό ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Εντύπωση προκαλεί ότι οι διαπιστώσεις αφορούν στην περίοδο πριν το ξέσπασμα της κρίσης
Στο όριο της φτώχειας ζουν δύο στους πέντε Έλληνες, ενώ ένας στους δέκα δεν έχει πόρους να πληρώσει "τα προς το ζειν", σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2008, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τη Eurostat, τα άτομα στο όριο της φτώχειας είναι εκείνα τα οποία ζουν σε νοικοκυριά με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος...

Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Πρώτη είναι η Λετονία (25,6%), ακολουθεί η Ρουμανία (23,4%), η Βουλγαρία (21,4%) και η Ελλάδα (20,1% ή 2,2 εκατ. πολίτες). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (9%), στην Ολλανδία και τη Σλοβακία (11%).
Εξάλλου, το 11,2% του πληθυσμού της Ελλάδας (1,2 εκατ. πολίτες), αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, τη θέρμανση, να λάβει γεύμα με κρέας ή ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα, να ανταποκριθεί σε αναπάντεχα έξοδα κ.λπ.
Tο 7% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει στα λεγόμενα "νοικοκυριά χαμηλής πυκνότητας εργασίας", δηλαδή σε νοικοκυριά όπου οι ενήλικοι (από 18 έως 59 ετών) εργάζονται λιγότερο από το 20% των δυνατοτήτων τους (εξαιρούνται οι φοιτητές). Το αντίστοιχο ποσοστό στην "Ε.Ε. των 27" είναι 9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην "Ε.Ε. των 27" το 8% του πληθυσμού αντιμετώπιζε τέτοιου είδους δυσκολίες. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Βουλγαρία (41%) και στη Ρουμανία (33%), ενώ τα χαμηλότερα στο Λουξεμβούργο, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Δανία και την Ισπανία (κάτω από το 3%).
Στην "Ε.Ε. των 27", το 16,5% των πολιτών (81 εκατ. άτομα) ζούσε στο όριο τις φτώχειας έχοντας λάβει τις κοινωνικές παροχές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου