Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΕΒΓΑ:ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΒΓΑ»: ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα και τις απολύσεις έδωσαν χτες οι εργάτες της «ΕΒΓΑ». Με την τετράωρη στάση εργασίας, την ταυτόχρονη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο και το συντονισμό της δράσης τους με τους εργάτες του κλάδου, τα ταξικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, έκαναν ξεκάθαρο πως απαιτείται ενότητα και συντονισμός σε ταξική κατεύθυνση. Η μάχη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις βγαίνει από τις πύλες του εργοστασίου, διευρύνεται, αποκτά τα χαρακτηριστικά του συντονισμού. Η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε 30 απολύσεις.

Μαζί με τους εργάτες της «ΕΒΓΑ» από την πρώτη στιγμή ήταν η ταξική Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Συνδικάτο της Αττικής, καθώς και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Αντιπροσωπείες από τα Σωματεία Εργαζομένων της «TASTY» και της «ΦΑΓΕ», από την εργοστασιακή επιτροπή της «ΝΟΥΝΟΥ», εργαζόμενοι από τη «ΜΕΒΓΑΛ» και τη «NESTLE», έδωσαν το «παρών», συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας, της Ομοσπονδίας Μηχανικών - Θερμαστών Ελλάδας, του Πανελλαδικού Σωματείου Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Ιατρικής.

Το πανό του Συνδικάτου έδινε το στίγμα: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Οχι στις απολύσεις». Στην απέναντι πλευρά το πανό της Επιτροπής Αγώνα Γεωπονικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών: «Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην ΕΒΓΑ - Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», καθώς και η δυναμική παρουσία των φοιτητών στη συγκέντρωση ανέδειξαν πως ο αγώνας των εργατών βαδίζει χέρι χέρι με την ανάγκη συσπείρωσης και συντονισμού με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Τον αγώνα των εργατών χαιρέτισε και η Ομάδα Γυναικών Κολωνού - Σεπολίων (ΟΓΕ). Εκεί ήταν και αντιπροσωπεία της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που επίσης χαιρέτισε τον αγώνα των εργαζομένων.

Τέλος, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία, ξεκαθαρίζοντας πως θα βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από το ταξικό ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, όπου και σημειώθηκε η ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας. Εκεί ήταν και ο Θοδωρής Κούτρας από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο οποίος δήλωσε: «Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται πολλές λύσεις δεν υπάρχουν. Είναι απαραίτητος ο συντονισμός τους με τα άλλα σωματεία, μαζί με την αλληλεγγύη των ταξικών σωματείων, για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτή τη μεγάλη επίθεση που δέχονται»

ΠΡΕΖΑ TV

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου