Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ....

Οι κρατούμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για «τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους»



Συνεχίζουν την απεργία πείνας και την απόχη από το συσσίτιο χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές. «Δίνουν μάχη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων».
Στις φυλακές Κέρκυρας εφτά κρατούμενοι έραψαν το στόμα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο αριθμός των κρατουμένων που βρίσκεται σε απεργία πείνας συνεχώς αυξάνεται. Σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία», αυτή τη στιγμή 1.200 κρατούμενοι απεργούν, ενώ χιλιάδες άλλοι απέχουν από το συσσίτιο. ..

Την Πέμπτη το μεσημέρι έχασε τη ζωή του άλλος ένας κρατούμενος, ο οποίος απείχε του συσσιτίου. Ο κρατούμενος βουλγαρικής καταγωγής είχε εκτίσει την ποινή και βρισκόταν στις φυλακές της Κασσαβέτειας. Ο κρατούμενος είχε μεταφερθεί στις φυλακές Κασσαβέτειας προκειμένου να μεταχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα προς έκδοση στις βουλγαρικές αρχές.
Σημειώνεται ότι για το θάνατο του κρατουμένου ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του.
Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» αναφέρει ότι «η συγκεκριμένη φυλακή δεν έχει γιατρό, όπως και πολλές άλλες». «Για παράδειγμα, στις φυλακές Γρεβενών, που η συμμετοχή στην απεργία είναι μεγάλη, το... Εθνικό Σύστημα Υγείας καλύπτεται αποκλειστικά από κρατούμενο γιατρό, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά προβλήματα που προκύπτουν από την απεργία πείνας», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλεί «την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να συναντηθεί με τη συντονιστική επιτροπή αγώνα των ίδιων των κρατουμένων και να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους».
Την Τρίτη, στις 5μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και από εκεί πορεία προς τις φυλακές. Ανάλογες πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής κάλεσμα έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 4μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, και τη Λάρισα στις 3.30μμ Αγορά Νεάπολης.
tvxs.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου