Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ, Ο "ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ" ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ


http://sfendoni.blogspot.com/2010/12/blog-post_19.html

Το τελευταιο διαστημα στην ελληνικη κοινωνια συντελειτε ενα δραμα.Το δραμα της απενοχοποιησης και της ενοχοποιησης.
Απο την μια μερια η κυβερνηση των μαριονετων,που χορευουν στο ρυθμο που τους δινουν τα αφεντικα τους απο το εξωτερικο,προσπαθει να πεισει την "κοινη γνωμη"και εν μερει τα εχει καταφερει,οτι ο λαος ειναι συνενοχος για την καταντια της χωρας.
Και οντως ειναι συνενοχος ,οχι ομως γιατι "τα φαγαμε μαζι" οπως μας λενε τα μεσα τους,κανοντας μας πλυση εγκεφαλου,αλλα για μια σειρα αλλων πραξεων και πρακτικων απο την μερια των Ελληνων που οντως βοηθησαν στο να φτασουμε σε αυτην την κατασταση.
Ο γλοιωδης υπουργος-παλιατσος  αυτης της συμμοριας που μας κυβερναει και εχει αναλαβει εργολαβικα την προσπαθεια ενοχοποιησης του λαου,οπως επισης και την καταρρακωση του ηθικου του, ωστε τελικα να δεχθει την συνενοχη του,στις προσφατες βουλευτικες εκλογες, βγηκε πρωτος σε σταυρους στην περιφερεια του.
Ποιος τον ψηφισε,ο φουφουτος?  
Ειχαν αγνοια οι παραπανω απο εκατο χιλιαδες ανθρωποι που τον σταυρωσαν για το ποιος ηταν και για το τι ειχε κανει ως τοτε?
Ενα και μονο παραδειγμα αρκει,το ονομα Οτσαλαν σας λεει κατι?
Ο Κ. Καραμανλης πηρε απο το λαο νεα εντολη διακυβερνησης,μερες μετα την αποδειξη της ανικανοτητας της κυβερνησης του να σωσει την χωρα και δεκαδες πολιτες της,απο μια πυρκαγια,που σε οποιαδηποτε σοβαρη χωρα θα αντιμετωπιζοταν αμεσα.
Ουτε στην πιο υπαναπτυκτη χωρα δεν θα εμενε πρωθυπουργος πανω απο μερα,αφου ανακαλυπτονταν με αδειασειστα στοιχεια οτι ...του παρακολουθουσαν τα τηλεφωνα.
Υπαρχει μερος του κοσμου,οπου θα πνιγονταν δεκαδες ανθρωποι σε ενα σαπιοκαραβο,δυο μιλια απο το λιμανι, μεσα σε μπουνατσα,με τον τοτε "υπευθυνο" υπουργο να ειναι ακομη και σημερα στην κεντρικη πολιτικη σκηνη,αναβαπτισμενος μαλιστα σε υπουργο Δημοσιας Ταξης η οπως αλλιως λεγεται?
Και θα μπορουσαμε να γραφουμε τετοια παραδειγματα μερονυχτα ολοκληρα,για τα υποκειμενα που μας καθονται κατα καιρους στο σβερκο.
Ετσι λοιπον,απο την αλλη μερια, βρεθηκε τροπος εκτονωσης της οργης που αρχισε να γινεται επικινδυνη για το συστημα.
Οταν αρχισαν οι εκδηλωσεις οργης να γινονται μαζικες,στη αρχη δειλα,και οσο περναει ο καιρος,ξεκαθαρα,στοχοποιηθηκε απο γνωστους κυκλους του συστηματος η πολιτικη γενικα και αοριστα.
"ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ" αλλαλαζουν εξαλλα πληθη.
Και ομως,αυτοι που καθονται στα εδρανα της βουλης δεν φυτρωσαν εκει,οι αλλαλαζοντες τους εστειλαν εκει με την ψηφο τους.
Αυτοι που εβγαιναν ευκολα στους δρομους οταν αδικουσε την ομαδα τους ο "διατητης",οταν τα λαμογια οι προεδροι χρωστουσαν ζητουσαν το σβησιμο των χρεων της "ομαδαρας" και εκαναν ουρες για να δουν την εθνικη πορνη Τζουλια σε σκυλομπαρα της επικρατειας.
Οταν ψηφιζοταν στο Μααστριχτ της Ολλανδιας το συνταγμα ουσιαστικα της Ευρωπης,αυτο που μας εφερε εδω,κανεις σχεδον δεν νοιαστηκε.Ολοι σχεδον ευλογουσαν την καλη Ευρωπαικη Ενωση που μας εκανε ανθρωπους!!!
Μετα την θριαμβευτικη εκλογη του Γιωργακη υπηρχε χαρα για το νεο σωτηρα,που μεσα σε λιγος μηνες εγινε καταρες και κραυγες.
Υπηρξε η αισθηση του απατημενου συζυγου που δεν περιμενε τετοια συμπεριφορα,λες και ο Γιωργακης προεκυψε απο παρθενογεννεση και δεν τον ξεραμε τοσα χρονια.
Τωρα πια πολλοι "τρεντηδες" και "μοδατοι" καταριουνται την ωρα που τους ψηφισαν και μιλουν για ακυρο λευκο και αποχη!
Ετσι στις προσφατες δημοτικες εκλογες μας εκατσαν στο σβερκο καποιοι αλλοι απιθανοι με το 15% και το 20% των ψηφοφορων,λογω αυτης της "απολιτικης" φιλοσοφιας.
Τελικα πρεπει να ξανασκεφτουμε πολλα,περα απο παπαγαλακια,καθοδηγητες της σκεψης,image makers της ζωης μας,για να ξαναπερπατησουμε με ψηλα το κεφαλι.
Γιατι αλλιως τις μουτζες που ριχνουμε στη βουλη μαλλον πρεπει να τις ριξουμε στον καθρεφτη μας.....

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου