Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Σκληρή απόφαση πριν τις γιορτές

.news247.gr
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Γηροκομείου Αθηνών, να ζητήσει την απομάκρυνση 45 ηλικιωμένων τροφίμων, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Τα επιχειρήματα του ιδρύματος. Απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες οι εργαζόμενοι
Η πολύ άσχημη κατάσταση των οικονομικών του Γηροκομείου Αθηνών, οδήγησε τη διοίκηση του ιδρύματος στο να λάβει μια ιδιαίτερα σκληρή απόφαση.
Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους συγγενείς 45 ηλικιωμένων τροφίμων να τους απομακρύνουν από το Γηροκομείο από την Παρασκευή έως την Δευτέρα.
Η απόφαση προκάλεσε τις οξύτατες αντιδράσεις των συγγενών τους, καθώς αρκετοί από τους ηλικιωμένους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Συγγενείς κατήγγειλαν ότι ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή για να πάρουν τους ηλικιωμένους, λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει προσωπικό.
Μάλιστα, τους προειδοποίησαν ότι αν δεν το κάνουν, θα πρέπει να υπογράψουν χαρτί ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη αν συμβεί κάτι.
Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση, ο πρόεδρος του ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Προκόπιος, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και πέντε μήνες και ότι τα έσοδα του Γηροκομείου έχουν μειωθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες.
Πρόσθεσε ότι πολλοί τρόφιμοι, δεν μπορούν να πληρώσουν για την παραμονή τους, κάτι που επιδεινώνει το πρόβλημα
Οι 250 εργαζόμενοι του ιδρύματος έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και καλούν την Πολιτεία να παρέμβει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου