Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΟΡΤΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ LIFESTYLE....

Κύμα απολύσεων στο ΔΟΛ

Παρά τις διαβεβαιώσεις από τον ΔΟΛ ότι δεν απολυθεί κανένας εργαζόμενος, η διοίκηση έστειλε στο ταμείο ανεργίας 20 δημοσιογράφους. Αποκλεισμένη αυτή την ώρα η είσοδος του κτιρίου στη Μιχαλακοπούλου από εργαζόμενους
news247.g
Αποκλεισμένο είναι αυτή την ώρα το κτίριο του ΔΟΛ στη λεωφόρο Μιχαλακοπούλου, από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τις 20 απολύσεις που κοινοποίησε η διοίκηση της εταιρίας και αφορούν δημοσιογράφους του καθημερινού φύλλου ΒΗΜΑ που έκλεισε. Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, η διοίκηση προχώρησε στις απολύσεις προκαλώντας κύμα αντιδράσεων το οποίο είναι άγνωστο που θα οδηγήσει.
Πριν δύο εβδομάδες οι προγραμματισμένες απολύσεις είχαν προκαλέσει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ που είχε ανακοινώσει απεργία, η οποία ανεστάλη μετά από συνάντηση εργαζομένων και διοίκησης στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών, όπου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να απολυθεί προσωπικό, αλλά θα απορροφηθεί από τα ηλεκτρονικά Μέσα Επικοινωνίας του ΔΟΛ.

Ήδη από το πρωί οι πληροφορίες για τις επικείμενες απολύσεις είχαν προκαλέσει την κινητοποίηση του σωματείου των εργαζομένων. Η Εργασιακή Επιτροπή του Δ.Ο.Λ., η οποία είχε πληροφορίες για τις επικείμενες απολύσεις, δημοσίευσε σήμερα στο blog της http://etovima.blogspot.com/ την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Σε ύψιστη αγωνιστική ετοιμότητα καλεί η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εργαζομένων στο ΔΟΛ, ύστερα από την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, ότι η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει σε απολύσεις συντακτών του ΒΗΜΑΤΟΣ, εντός της ημέρας.
Ο διευθυντής της εφημερίδος Π. Καψής αρνήθηκε να διαψεύσει τις φημολογίες σε σχετικό ερώτημα που ετέθη από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα Τάσο Αναστασιάδη. Οργή και αγανάκτηση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που θα απαντήσουν στην εργοδοτική αυθαιρεσία με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας με όλα τα μέσα.
Έτσι κι αλλιώς στον ΔΟΛ όλοι οι εργαζόμενοι είναι "εν δυνάμει" απολυμένοι. Η επίκληση της όποιας νομιμότητας από οπουδήποτε και αν προέρχεται είναι η αποδοχή και η συναίνεση σε τετελεσμένα γεγονότα. Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είμαστε ακόμα ζωντανοί γιατί συνεχίζουμε με όρους ταξικής αλληλεγγύης να αντιστεκόμαστε στη βία και στον αυταρχισμό".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου