Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΠΑΤΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

Ραντεβού στα τυφλά

Το κόλπο των εικονικών ραντεβού φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τις ματαιώσεις εξετάσεων στο ΙΚΑ, οι οποίες την περασμένη χρονιά πήραν μεγάλες διαστάσεις. Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας
news247.gr
Έναν έξυπνο τρόπο για να εξασφαλίζουν ελεύθερο χρόνο έχουν βρει οι γιατροί του ΙΚΑ, καθώς μέσα στο 2009, ακυρώθηκαν το 40% των προγραμματισμένων ραντεβού λόγω άδειας.
Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας έδειξαν ότι την ώρα που οι ασφαλισμένοι περιμένουν μήνες για μια εξέταση, οι γιατροί έκλειναν εικονικά ραντεβού....

Πάνω από 1.000.000 ραντεβού ακυρώθηκαν το 2009. Ο μεγάλος αριθμός, προκάλεσε τη διενέργεια ελέγχου για να διαπιστωθεί που οφείλεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ακυρώσεις δεν σημειώθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό οφείλεται στο ότι στα χαρτιά κλείνονταν ραντεβού με ασθενείς, που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Λύση αναμένεται να δώσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε ορισμένα υποκαταστήματα μέσα στον Δεκέμβριο. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να ελεγχθούν με ακρίβεια τα ραντεβού κάθε γιατρού, αυτά που ακυρώνονται, αλλά και οι αιτίες ακύρωσης κάθε φορά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου