Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΧΑΜΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ .......ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΠΗ ΜΟΥ....

Διπλωμάτης ειδικών αποστολών

Μετά από αρκετές ημέρες πάλης με τον θάνατο, ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρ. Χόλμπρουκ απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών. Ήταν ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν
Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, πέθανε σε ηλικία 69 ετών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο έναν ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ.
Ο βετεράνος αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος ήταν μεσολαβητής το 1995 στη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στα Βαλκάνια, υπήρξε σημαντικός παράγοντας στις προσπάθειες του Ομπάμα για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο Χόλμπρουκ, ο οποίος υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και στη Γερμανία, και δύο φορές ως αναπληρωτής ΥΠΕΞ, πέθανε μετά την επέμβαση στην οποίο υποβλήθηκε το Σάββατο για αποκατάσταση της αορτής του. Την Παρασκευή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε παρουσιάσει σοβαρή αδιαθεσία και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα τη θλίψη του για το θάνατο του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, του απεσταλμένου του για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, χαρακτηρίζοντας τον Aμερικανό διπλωμάτη "μοναδική μορφή" και "αληθινό γίγαντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής".
"Ο διπλωμάτης θα αφήσει την ανάμνηση της "ακούραστης διπλωματίας του, της αγάπης του για την πατρίδα και των προσπαθειών του για την επίτευξη ειρήνης", οι οποίες έκαναν την Αμερική "ισχυρότερη, ασφαλέστερη και πιο σεβαστή", γράφει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.
"Όταν εκλέχτηκα πρόεδρος, ένιωσα ευτυχής που ο Ρίτσαρντ δέχτηκε να υπηρετήσει" εκ νέου, γράφει στην ανακοίνωσή του. "Η πρόοδος που πετύχαμε στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στις άοκνες προσπάθειες του Ρίτσαρντ υπέρ του εθνικού συμφέροντος της Αμερικής και στον αγώνα του υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας. Είχε κατανοήσει, στη ζωή του και στη δουλειά του ότι τα συμφέροντά μας περικλείουν τις αξίες αυτές που θεωρούμε τόσο πολύτιμες", συμπληρώνει.
Ο πρόεδρος Ομπάμα υπενθύμισε ότι ο Χόλμπρουκ ήταν παιδί προσφύγων, που "αφοσιώθηκε στους εκτοπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο".
H υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ,  εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ έχασαν "έναν από τους πιο αφοσιωμένους υπηρέτες τους. Απόψε η Αμερική έχασε έναν από τους πιο δεινούς υποστηρικτές της και έναν από τους πιο αφοσιωμένους υπηρέτες της", γράφει η Κλίντον σε ανακοίνωση.
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου