Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝEΙΟΚΡΑΤΙΑ

«ΠΑΡΤΥ» ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ INVEST IN GREECE ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV
 Προσλήψεις συγγενικών μελών υπουργών της κυβέρνησης της Ν.Δ. με παράκαμψη του ΑΣΕΠ και σωρεία καταχρήσεων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στον οργανισμό Invest in Greece.

Όπως αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι τα περιστατικά συνέβησαν επί διοίκησης Δημητρίου Παζαϊτη αν και ο ίδιος αποτελεί παρελθόν από τον περασμένο. Στην ανακοίνωση τους τονίζουν "ο κ. Παζαϊτης είχε μηδενική προϋπηρεσία, είναι όμως πρώτος ξάδερφος της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος παράνομα το Φεβρουάριο 2007 καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες

ΠΡΕΖΑ TV
(αξιολόγηση από τριμελή επιτροπή που όρισε με υπουργική απόφαση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης) έγιναν το Μάιο 2007, 4 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατόπιν κατέλαβε και τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου''.
Μεταξύ άλλων, τονίζουν λοτι το 2008 ο Παζαϊτης προσέλαβε 20 υπαλλήλους χωρίς να υπάρξει η μεσολάβηση του ΑΣΕΠ, στους οποίους συμπεριλαμβάνοταν ο σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, η κόρη του υφυπουργού Οικονομίας κ Μπούρα και ο ανιψιός του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μπέζα.

Τονίζουν ακόμη ότι  ''Ποτέ δεν δημιούργησε Κανονισμό Προσωπικού, όπως όφειλε σύμφωνα με το Νόμο περί ΔΕΚΟ του 2005 και σε ένα οργανισμό με αρχικά 20 υπαλλήλους έφερε πέντε συνολικά συμβούλους. Οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι ασχολήθηκαν με ακριβοπληρωμένα ταξίδια, τάχα για προσέλκυση επενδύσεων, που στοίχησαν εκατομμύρια ευρώ με μηδενικά όμως αποτελέσματα για τον οργανισμό'' .

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου