Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ

ΜΕΤΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ VINCI CONSTRUCTIONS.

 
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV

 

Την αδικαιολόγητη απόλυση συνολικά 27 εργαζομένων λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι οποίοι εργάζονταν στα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, από την κατασκευαστική εταιρεία Vinci Constructions, καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως ρεβανσιστικό το χαρακτήρα των απολύσεων και επισημαίνουν ότι οι απολυμένοι μαζί με τους συναδέλφους τους, μέσω των διεκδικήσεων του σωματείου τους, είχαν «ενοχλήσει» τη διοίκηση της εταιρείας, με αποκορύφωμα την πετυχημένη απεργία της 1ης Σεπτέμβρη 2010, απαιτώντας, μεταξύ άλλων στοιχειωδών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων επιδομάτων και την τήρηση των συλλογικών τους συμβάσεων.

«Το έντονο κλίμα τρομοκρατίας μέσα στην εταιρεία, με συστάσεις, απειλές, ακόμη και απολύσεις, ήταν μια καθημερινή πραγματικότητα, ειδικά μετά την κινητοποίηση της 1ης Σεπτέμβρη. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του συναδέλφου και μέλους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποτελεί τον μοναδικό μηχανικό ανάμεσα στους 27 απολυμένους της 17ης Δεκεμβρίου και είναι ταυτόχρονα ο μοναδικός μηχανικός του έργου που είναι μέλος του ΣΜΤ.

Ο συνάδελφος, από την πρώτη ημέρα της πρόσληψής του, διεκδίκησε όλα τα επιδόματα τα οποία παράνομα και καταχρηστικά δεν του καταβάλλονταν, κόντρα στο κλίμα σιωπής που επικρατούσε ανάμεσα στα "στελέχη".

Λίγο πριν από την απόλυση του, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του σωματείου του, είχε δεχτεί συστάσεις προς συμμόρφωση. Η απόλυσή του έγινε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ενημερωθούν οι προϊστάμενοί του», καταγγέλλεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ΣΜΤ καλεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα της Πάτρας να σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων του αυτοκινητοδρόμου ενάντια στις απολύσεις, τονίζοντας ότι οι προεκτάσεις του αγγίζουν ολόκληρη την κοινωνία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου