Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Πόλεμος για τον ΧΥΤΑ

Σκηνές ροκ στην Κερατέα, με κατοίκους να αποκλείουν τον χώρο εργοταξίου, εμποδίζοντας τις εργασίες για τη δημιουργία ΧΥΤΑ. Έκλεισαν τη λεωφόρο Λαυρίου και έβαλαν φωτιές. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών. Έξι τραυματίες
news247.gr
Νέος γύρος έντασης στην περιοχή της Κερατέας, όπου έχει αποφασιστεί η δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ).
Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων, που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις εργασίες κατασκευής.
Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν απομακρύνει τους κατοίκους της περιοχής τουλάχιστον δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο.

 Το πρωί περισσότεροι από 100 κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος κ. Σταύρος Ιατρού απέκλεισαν τον χώρο του εργοταξίου, εμποδίζοντας τη λειτουργία των πέντε σκαπτικών μηχανημάτων που επιχείρησαν να ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ. Ο δήμαρχος Κερατέας συνελήφθη ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.
Επίσης, κάτοικοι έχουν διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και στην κεντρική λεωφόρο Λαυρίου που διέρχεται από την Κερατέα.
Η ένταση ήταν μεγάλη και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε καλαμιές που βρίσκονται στο πλάι του δρόμου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου