Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΟΝΟ SPREADS ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ....

Χολέρα και βία στην Αϊτή

Μη αναστρέψιμη τείνει να γίνει η κατάσταση της Αϊτής, λόγω της έξαρσης της επιδημίας χολέρας. Πλησιάζουν τους 3.000 οι νεκροί. Με βία αντιδρά ο λαός σκοτώνοντας ιερείς και κατηγορώντας μέλη της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ
Η επιδημία χολέρας στην Αϊτή έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.700 ανθρώπους τις τελευταίες δέκα εβδομάδες.
Παράλληλα, περίπου 130.000 έχουν προσβληθεί από τη νόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, το οποίο εκτιμά ότι περίπου 40 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ημέρα από την επιδημία.
Διεθνείς ειδικοί σε θέματα υγείας εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες, περίπου 400.000 άνθρωποι θα προσβληθούν από τη νόσο.
Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοδυτική Αϊτή, περισσότεροι από 40 ιερείς βουντού έχουν λιντσαριστεί από το πλήθος το οποίο τους κατηγορούσε ότι ευθύνονται για την επιδημία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Επίσης, βίαια επεισόδια ξέσπασαν εναντίον της αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τα μέλη της ότι έφεραν τη χολέρα στη χώρα. Ωστόσο τεστ που έγιναν από επιδημιολόγους και μικροβιολόγους δεν στηρίζουν μια τέτοια εκδοχή.
Το πρώτο κρούσμα χολέρας, εδώ και 100 χρόνια στην Αϊτή, εντοπίστηκε στις 19 Οκτωβρίου σε περιοχή κοντά στον ποταμό Αρτιμπονίτε.
Πολλοί Αϊτινοί συχνά δεν γνωρίζουν τι να κάνουν σε περίπτωση μόλυνσης από κάποια μεταδοτική νόσο και όταν πια ζητούν ιατρική βοήθεια είναι αργά.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών και των νεκρών από την επιδημία είναι πολύ μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου