Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Την Παρασκευή η ψήφος εμπιστοσύνης

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που ζήτησε ο πρωθυπουργός. Ματαιώθηκε η ενημέρωση του κ. Παπανδρέου για τη Σύνοδο των Βρυξελλών

Αύριο Τετάρτη ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Μετά την αναγγελία του κ. Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και κατόπιν, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρ. Νιώτης, ανακοίνωσε την διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας.


Η Ολομέλεια θα ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες της, μετά από δύο ημέρες, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, γεγονός που σημαίνει, ότι ματαιώνεται η ενημέρωση του πρωθυπουργού για την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών σήμερα Τρίτη.
Όπως ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή, που εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη.
Η συζήτηση είναι τριήμερη, ανοίγει με ομιλία του πρωθυπουργού και ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία το αργότερο στις 12 τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας.
Στη συζήτηση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι υπουργοί και υφυπουργοί και οι βουλευτές όλων των κομμάτων οι οποίοι θα εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.
Η κυβέρνηση για να θεωρηθεί ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνης της Βουλής θα πρέπει να λάβει την στήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 βουλευτών.

news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου