Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

«Έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις το Ιράν»

Το Ιράν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις ''απειλές'' για στρατιωτική επέμβαση εναντίον των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του είναι ''έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση''.

Την ώρα που αυξάνεται η ένταση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Λαριτζανί, επικεφαλής του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα αποκηρύξει ποτέ το δικαίωμά της στην πυρηνική τεχνολογία.


Οταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα στρατιωτικών επιθέσεων, ο Λαριτζανί απάντησε στους δημοσιογράφους: ''Οι κυβερνώντες δεν αγνοούν καμία απειλή εναντίον του Ιράν. Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση''.

Οι στρατιωτικές επιθέσεις θα ήταν ''μεγάλη ανοησία'', πρόσθεσε. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της δολοφονίας δύο Ιρανών επιστημόνων ειδικών στα πυρηνικά το Νοέμβριο του 2010 για την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. SigmaLive/ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου