Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Δρακόντεια μέτρα για την 17η Νοεμβρίου

Σε επιφυλακή για την αποφυγή επεισοδίων στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με επτά χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα βρίσκονται επί ποδός επτά χιλιάδες αστυνομικοί.

Τα μέτρα, σύμφωνα με "Το Βήμα", θα αρχίσουν σταδιακά να εφαρμόζονται από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Πέμπτη που θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στόχος, όπως ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι οι πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία και στις εκδηλώσεις.

Επισήμαναν ωστόσο πως θα πρέπει να εισακουστεί η πρόσφατη έκκληση του υπουργού Χρήστου Παπουτσή "όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους".

Ο Χρήστος Παπουτσής φέρεται να ενημέρωσε για τα μέτρα που θα ληφθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατά την συνάντηση που είχαν το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συσκέψεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν τις τελευταίες "πινελιές" στο σχεδιασμό των μέτρων είναι καθημερινές.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επεισοδίων και όπως έλεγαν "θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η πορεία να γίνει απρόσκοπτα και να προστατευτούν περιουσίες".

Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς είναι ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ενώ θα εφαρμοστεί για μια ακόμη χρονιά η "πολιτική" των προληπτικών προσαγωγών.

Ιδιαίτερα έντονη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η παρουσία αστυνομικών εκτός από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου θα καταλήξει η πορεία, και σε κτίρια που μπορεί να αποτελέσουν ενδεχομένως στόχους όπως τα κτίρια των υπουργείων στο κέντρο της Αθήνας, η Βουλή και πρεσβείες ενώ έντονα θα είναι τα μέτρα και σε πανεπιστήμια.

Ήδη σε κάποια κτίρια στη περιοχή του Συντάγματος έχουν ξεκινήσει εργασίες για την τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών για την προφύλαξη των προσόψεων.

news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου