Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Μαριχουάνα στη βουλή

Ακτιβιστής, ο οποίος προασπίζεται το δικαίωμα στη χρήση κάνναβης, άναψε τσιγάρο μαριχουάνας στο κοινοβούλιο του Καναδά και το κάπνισε πριν τον αντιληφθούν οι άνδρες ασφαλείας.

Το είπε και το έκανε, άναψε τσιγάρο μαριχουάνας μέσα στο Καναδικό κοινοβούλιο!
Πρόκειται για έναν ακτιβιστής που προασπίζεται το δικαίωμα στη χρήση κάνναβης ο οποίος άναψε ένα τσιγάρο μαριχουάνας μέσα στο κοινοβούλιο εν μέσω συνεδρίασης και πρόλαβε να το καπνίσει σχεδόν όλο προτού τον σταματήσουν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας.


Σύμφωνα με το κανάλι CTV ο Σάμιουελ Μέλας, ο οποίος βρισκόταν στα θεωρεία του κοινού, ζητά να γίνει πιο ελαστικός ο νόμος περί κατοχής μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς, με βάση τον οποίο περίπου 4000 Καναδοί επιτρέπεται να καπνίζουν κάνναβη.

Βγαίνοντας από το κτίριο του κοινοβουλίου ο Μέλας ζήτησε από την καναδική κυβέρνηση να επιτρέψει την κατανάλωση προϊόντων με βάση την κάνναβη, όπως κρέμες και γλυκά, πάντα για ιατρικούς σκοπούς.

"Η σύζυγός μου δεν μπορεί να καπνίσει αυτά τα φάρμακα γιατί πάσχει από καρκίνο των πνευμόνων. Έτσι, της φτιάχνω βούτυρο και χυμούς" με βασικό συστατικό τη μαριχουάνα, εξήγησε ο ίδιος.

Ο Μέλας δεν συνελήφθη αφού ο αστυνομικός που τον εντόπισε να καπνίζει μέσα στο κοινοβούλιο του ζήτησε απλώς να σβήσει το τσιγαριλίκι του.

Η χρήση κάνναβης απαγορεύεται στον Καναδά, εκτός από κάποιες μικρές εξαιρέσεις για ιατρικούς σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια έγιναν τρεις απόπειρες να αποποινικοποιηθεί η κατοχή μικρών ποσοτήτων αλλά απέτυχαν όλες, κυρίως επειδή προκηρύσσονταν εκλογές.

Το θέμα δεν ξανασυζητήθηκε μετά το 2006, όταν κέρδισε τις εκλογές ο συντηρητικός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

 
 
Στέφανος Νικήτας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου